Windows Update nasıl silinir? Windows Update ne işe yarar? 2022 Windows Update kapatma

Microsoft’un işletim sistemi Windows, zaman zaman güncelleme yapmak adına kullanıcılara Windows Update bildirim göndermektedir. Kullanıcılar ise Windows Update’ten rahatsız oldukları için Windows Update kaldırma işlemleri konusunda araştırmalar yapıyor. Peki Windows Update nasıl silinir? Windows Update ne işe yarar? İşte 2022 Windows Update kapatma...

20.06.2022-10:27 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-10:27) Windows Update nasıl silinir? Windows Update ne işe yarar? 2022 Windows Update kapatma

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Microsoft’un işletim sistemi Windows, kullanıcılara işletim sisteminde güncelleme yapılması gerektiğine dair ‘’Windows Update adı altında bir güncelleme bildirimi göndermektedir. Windows Update bildiriminden rahatsız olan veya Windows Update güncellemelerini yapmak isteyenler konu hakkında internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki Windows Update nasıl silinir? Windows Update ne işe yarar?

Windows Update nasıl silinir?

Windows güncellemelerini kapatmak Windows işletim sistemi kullanan kişilerin cihazlarında ciddi sorunlar oluşmasına sebep olabilir. Fakat buna rağmen Windows Update’i kapatmak isteyenler Windows Update’i silmek yerine etkisizleştirme seçeneğini tercih edebilir.

Windows Update

2022 Windows Update kapatma nasıl yapılır?

Windows Update’i kapatmak veya etkisizleştirmek isteyenler ilk olarak bilgisayarın arama boşluğuna ‘’Denetim Masası’’ yazmalıdır. Denetim Masası’na giriş yapan kullanıcılar buradan Windows Update programını bulduktan sonra üzerine tıklayarak güncelleşme seçenekleri seçeneğini seçmelidir. Daha sonra ise şu iki seçenekten birisini seçerek Windows Update’i kapatabilirsiniz:

- Güncelleştirme önerilerini bana bırak

- Güncelleştirmeleri kapa, hiçbir zaman yapma.

Windows Update ne işe yarar?

Windows 8 ve üzerinde Windows işletim sistemlerine sahip olanlara düzenli olarak Windows güncellemeleri gelmektedir. Bu güncellemeler bilgisayarın güvenlik sisteminin sağlamlaşmasını sağlarken, aynı zamanda bilgisayarların olabilecek en iyi performanslarında çalışmalarına yardımcı olacaktır.

Windows Update işlemi devam ederken bilgisayarın manuel olarak kapatılmaması gerekmektedir. Eğer fiş çekme, bilgisayarın kapatma düğmesine basma gibi işlemleri güncelleme devam ettiği sırada yaparsanız, bilgisayarınızda ciddi sorunlara yol açabilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal