WhatsApp'tan çok konuşulacak yenilik: Artık görünebilir olacak

Sevilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özelliği için düğmeye bastı. Çatı şirket Meta'nın sahip olduğu WhatsApp 'Saklanan mesajlar' özelliğini resmen duyurdu. Sevilen uygulamada kaybolan mesajların kaydedilebilmesine olanak sağlayacak özellik şimdiden tartışmalara yol açtı.

11.01.2023-11:51 - (Son Güncelleme: 11.01.2023-17:58) WhatsApp'tan çok konuşulacak yenilik: Artık görünebilir olacak

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından olan WhatsApp tartışmalara yol açacak yeni bir özelliği getireceğini söyledi. Getirdiği her bir özellikle kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunan uygulama bu sefer kafalardan soru işareti bıraktı.

Yeni özellik için hareket geçen mesajlaşma uygulaması WhatsApp “ Saklanan Mesajlar” özelliğini resmen duyurdu. Kaybolan mesajların kaydedilmesine olana sağlayan yeni özellik tartışmalara neden oldu.

Silinen mesajlar kaydedilecek 

WABetaInfo'nun haberine göre; WhatsApp kaybolan mesajları kaydetmesini sağlayacak özellik hakkında çalışmalara başladı. Kullanıcılar, yeni gelecek özellik sayesinde kaybolan mesajları sohbet ekranlarında saklayabilecekler.

Bilindiği üzere kaybolan mesaj özelliği ile birlikte atılan mesaj belli bir sürenin sonunda otomatikman siliyordu. Yeni gelen özellikle birlikte kullanıcılar kaybolan mesajları, sohbet ekranında kaydetme olanağı sunuyor olacak. Bilişim uzmanlarına göre, yeni eklenen özellikle amaçlanan 3.parti uygulamaların önüne geçmek.

WhatsApp'tan çok konuşulacak yeni özellik

WABetaInfo'nun paylaştığı ekran görüntülerinde de görüldüğü gibi 'Kaydedilen mesajlar' özelliği Instagram'da yer alan 'Kaydedilenler' özelliğine benzer bir simgede yer alıyor. Bu simge, kaybolan mesajın tutulduğuna ve kaybolan mesajlar özelliği açık olsa ve mesajın süresi dolmuş olsa bile sohbetten kaybolmayacağı anlamına geliyor. Sohbetteki tüm katılımcıların bu mesajları istedikleri zaman silebileceğini belirtmekte fayda var.

Şu an için henüz test aşamasında olan bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcıların erişimine açılacağı ise bilinmiyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal