Whatsapp’ta dev veri sızıntısı: Yüz milyonlarca kişinin numarası satışa çıktı

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp yeni bir skandalla gündemde. İddiaya göre uygulamada yaşanan veri sızıntısı sebebiyle yaklaşık 487 milyon kişinin numarası satışa çıktı. Detaylar haberimizde...

27.11.2022-15:35 - (Son Güncelleme: 27.11.2022-15:35) Whatsapp’ta dev veri sızıntısı: Yüz milyonlarca kişinin numarası satışa çıktı

Son zamanlarda yeni özellikler getirmesiyle gündeme gelen dünyanın en büyük anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması Whatsapp, yeni bir veri sızıntısı skandallarıyla tekrar konuşulmaya başlandı. Söz konusu iddiaya göre, uygulamada yaşanan veri sızıntısı sebebiyle yaklaşık 487 milyon kişinin numarası satışa çıktı.

Türkiye’den 20 milyon kişinin telefon bilgisi sızdırıldı

Cumhuriyet’in Cybernews’ı kaynak gösterdiği habere göre; Cybernews tarafından incelenen bir sızıntı belgelerinde, doğrulanan iddialar satışların bir paket şeklinde gerçekleştiğini ortaya çıkarttı. Farklı ülkelerden milyonlarca insanın telefon numaralarını satışa çıkartmaya dayanan bu veri sızıntısı yeni gündem konusu haline geldi. 

Whatsapp Veri Sızıntısı

487 milyon kişinin numarası çalındı

Dünya çapında 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp sızıntıları hakkında; 84 ülkeden WhatsApp kullanıcı verileri yer aldığı aktarıldı. 32 milyonu ABD olmak üzere, Mısır'dan 45 milyon, İtalya'dan 35 milyon, Suudi Arabistan'dan 29 milyon, Fransa'dan 20 milyon ve Türkiye'den yaklaşık 20 milyon kullanıcı verisinin yer aldığı belirtildi. 

Söylendiği kadarıyla Rusya'dan 10 milyon, İngiltere'den de 11 milyondan fazla kişinin telefon numarası yer alıyor. Dolandırıcılık faaliyetleri için satışa çıkartılan telefon numaraları hakkında WhatsApp tarafından bir önlem alınması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal