Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı? 42 bin 500 personel alımı ne zaman başlayacak? Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması

Sağlık personelleri başta olmak üzere on binlerce insanın aklında Sağlık Bakanlığı personel almı bulunuyor. Personel alımıyla ilgili son gelişmeleri takip etmek isteyenler internet üzerinden araştırma yaparken, Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması geldi. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı? 42 bin 500 personel alımı ne zaman başlayacak? İşte soruların yanıtı...

27.11.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 27.11.2022-15:02) Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı? 42 bin 500 personel alımı ne zaman başlayacak? Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması

Sağlık Bakanlığı’nın 42 bin 500 kişilik personel alımı konusundaki son gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımı için gerekli başvuru kılavuzlarının İŞKUR’a, tercih kılavuzlarının listelerinin ise ÖSYM’ye gönderildiğini duyurmuştu. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı? 42 bin 500 personel alımı ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri, şartları ve kadro ve branş dağılımı gibi bilgiler, bakanlığın yayınlayacağı başvuru kılavuzunda yer alacak. 85 bin kişilik kadrodan ilk aşamada 42 bin 500 personel alınacak.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı 2022

Bakan Koca’dan personel alımı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımı için yaptığı açıklamada, "31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

Mülakatsız personel alınacak

27 bin hekimin atanmasına ilişkin konuşan Bakan Koca, "En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecine ilişkin detayları aktaran Bakan Koca, "Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız” demişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal