Whatsapp’ta büyük yenilik: Sil baştan değiştiriliyor

Son aylarda üst üste güncellemelerle kullanıcı deneyimini yüksek tutmaya çalışan Whatsapp’tan yeni bir hamle daha geldi. Buna göre Whatsapp’ın klavyesi sil baştan tasarlanacak.

03.06.2023-09:48 - (Son Güncelleme: 03.06.2023-17:36)

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Whatsapp’a üst üste gelen güncellemelerle birlikte kullanıcıların deneyimi üst seviyede tutuldu. Son olarak gelen ve dikkat çeken mesaj düzenleme yeniliğinin sonrasında uygulamadan yeni bir adım daha geldi. Buna göre Whatsapp’ın yeniden tasarlanacak olan klavyesinde emojilere erişim daha kolay hale gelecek. Ayni zamanda klavyenin alt kısmında yer alacak olan ‘’Arama’’ bölümü de sol üst köşede yer alacak. Bu bölümde Emoji, GIF ve Çıkartma grubu seçenekleri bulunacak.

Emojilerde gezinme de değişiyor

Haber7’nin yer verdiğine göre; WhatsApp tüm bunlar dışında emojilerin kullanımını da değiştiriyor. Android WhatsApp kullanıcıları, emojileri artık tamamenaşağıya doğru kaydıracak. Daha öncesinde de emojiler aşağıya doğru kaydırarak kullanılıyordu fakat diğer kategoriler arasında geçiş yapamıyordu. Aşağıya doğru kaydırılan emojiler, kategoriler arasında da geçiş yapabilecek. Fakat bu yeniliklerin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. 

Whatsapp Klavye Güncellemesi

Öte yandan iOS WhatsApp kullanıcıları için de dikkat çekici bir özellik üzerinde çalışılıyor. Bu özelliğe göre WhatsApp'taki emojiler, hareketli hale gelecek. WhatsApp rakibi Telegram'da uzun süredir yer alan bu özellik, kullanıcılar için de eğlenceli bir deneyim sunacak. Bu özelliğin de kullanıma ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal