Meteoroloji tek tek açıkladı: 30 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Yeni hava durumu raporunu yayımlayan Meteoroloji, raporunda 30 il için sağanak yağış uyarısında bulundu. İşte kuvvetli sağanak yağış görülecek olan 30 il...

03.06.2023-09:23 - (Son Güncelleme: 03.06.2023-17:36)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı son dakika hava durumu raporuna göre, Türkiye’deki 30 ilde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji’den konu hakkında yapılan açıklamada,  "Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

30 il için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji, yayımladığı raporda 30 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verdi. Uyarı verilen iller şöyle; 

Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Muğla, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Uşak, Kırıkkale, Yalova, Düzce.

Meteoroloji 30 İle Sarı Kod

Ülke genelinde yağmur görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal