WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor hatası nedir? WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra deneyin hatası çözümü

Whatsapp mesajlaşma uygulaması, dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesidir. Benzerleri çok fazla yapılan fakat zirveyi kimseye kaptırmayan Whatsapp'ta bazen sorunlar da meydana gelebiliyor. Bunlardan bir tanesi de 'WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor, 5 dakika sonra deneyin hatası'dır.

19.05.2022-01:56 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-01:56) WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor hatası nedir? WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra deneyin hatası çözümü

11 yıl önce kullanıcılara sunulan WhatsApp, kullanan herkese çok sayıda fayda sağlamıştır. Anlık mesajlaşmanın yanı sıra müzik, ses kaydı ve dosya gönderimini destekleyen WhatsApp, hemen hemen herkesin işine çok fazla yaramıştır.

Fakat yeni gelen güncellemeler bazen uygulamalarda sıkıntılar da yaratabiliyor. Bunlardan bir tanesi olan 'WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra deneyin hatası'dır. Basit önerilerle çözülebilen hatayla ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.

WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra deneyin hatası

WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor hatası nedir?

Whatsapp'n geçici olarak kullanılmadığını ve yeniden denenmesini istenmesi oldukça can sıkıcı bir surum haline gelebiliyor. Dünyanın en çok kullnıcıya sahip uygulamada bu tazraz hatalarla karşı karşıya kalan kullanıcılar, tknolojideki hızın oldukça ilerlediği bu çağda küçük bağlantı kopuklukları yaşamak istemiyorlar.

2022 yılında çok sayıda kullanıcının karşısına çıkan hatalar arasına girmeyi başaran WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra deneyin hatasının neden olabileceği ve çözüm önerileri şöyle sıralanıyor;

"Depolama alanı dolmuştur"

WhatsApp uygulamasında şayet medya gönderemiyor veya gelen medyayı indirmede sorun çıkıyorsa depolama alanı dolmuş olabilir. Buna çözüm olarak:

- Hafıza kartını yakın ve bazı dosyalarınızı hafıza kartına taşıyın,

- Önbelleği temizleyin,

- Gereksiz dosyaları temizleyin

Diğer bir çözüm de medyaları internetteki bulut depolama alanı olarak tabir edilen yedekleme uygulamasıdır. Bu yöntemle depo alanını boşaltarak çözüme ulaşabilirsiniz.

WhatsApp geçici olarak kullanılamıyor 5 dakika sonra deneyin hatası

"Dosya bozuk olabilir"

Göndermek istenilen doya bozuk vaya hatalı olma durumu söz konusu olabilir. Bunun için de dosyanın bozuk tespitini yapmanızı gerekebilir. Göndereceğimiz dosya biçimi ile aynı uzantısı ayn olan (mp3,mp4,doc,ppt,apk gibi) dosyayı göndermeyi deneyebilir ve kontrolü bu şekilde sağlayabilirsiniz. Benzer dosya gönderilip, asıl göndermek istenen dosya gönderilmiyorsa bu durum dosyanın bozuk veya hatalı olduğu gösterir.

"Whatsapp güncelleme yapıyor olabilir"

Whatsapp'ta kendi içerisinde güncellemeler yapar. Böyle bir hatayla karşılaştığınızda uygulamanın kendi içinde sadece Türkiye’ye mahsus bir yenileme yapıyor da olabilir. Bunların yanı sıra Whatsapp uygulaması kendi içinde var olan bazı açıklarının ve uygulama hatalarının da soruna neden olabileceği belirtiliyor.

”WhatsApp’ta geçici olarak engellendiniz” hatası ile karşı karşıya kaldığınız durumda ise bunun nedeni Whatsapp politikalarını kötüye kullanmanız olabilir. Şayet Whatsapp kurallarını ihlal ettiyseniz geçici süreliğine engellenmişsinizdir. Engelden kurtulabilmek için karşınıza çıkan bildirimlerde size getirilen uyarılara uymanız gerekir. Whatsapp sizi kalıcı olarak engellemediği için bu sorunu çözüme ulaştırabilmek için yapılması gereken tek şey biraz beklemek.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal