WhatsApp Business nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp Business ücretli mi? WhatsApp Business ile Whatsapp farkları

Tüm dünyada iletişim kurmak için en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp uygulaması ile ilgili merak edilenler araştırılmaya devam ediyor. Peki WhatsApp Business özelliği nedir? WhatsApp Business ile WhatsApp arasında ne fark var? Tüm detaylar haberimizde.

16.05.2022-22:58 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-22:58) WhatsApp Business nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp Business ücretli mi? WhatsApp Business ile Whatsapp farkları

Mesajlaşmak için en çok tercih edilen WhatsApp uygulamasının Business özelliği son zamanlarda sıkça merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki WhatsApp Business nedir? Nasıl kullanılır? WhatsApp Business özellikleri nelerdir? WhatsApp ile WhatsApp Business arasında hangi farklar vardır? WhatsApp Business ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Business nedir

WhatsApp Business, Facebook kullanıcılarına sunulan bir özelliktir. Bu kadar çok adından söz edilmesinin sebebi ise beta kullanımının birçok kullanıcıya sunulmuş olmasıdır. WhatsApp Business, şirketler ve müşteriler arasındaki iletişimi daha güçlü sağlayabilmek adına geliştirilen bir uygulamadır. İşletme sahibi insanlar müşterileriyle zaman kaybetmeden WhatsApp Business sayesinde iletişim kurabiliyorlar. İşletme sahibi insanlar kendi WhatsApp hesaplarını ve işletme hesaplarını tek bir cihazdan kontrol edebilecekler. Yani aynı telefonda iki WhatsApp uygulaması da kullanıma açık olacak.

WhatsApp Business Nedir

WhatsApp Business ücretli midir

İlk aşamada WhatsApp Business ücretsiz olarak kullanıcılara sunulacak. İlerleyen zamanlarda ücretli olup olmayacağı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Hem WhatsApp hem WhatsApp Business kullanıcı arayüzü olarak birbirine benzer kullanımda.

WhatsApp ile arasındaki farklar

Normal iletişim olarak kullanılan WhatsApp uygulaması ile WhatsApp Business uygulamalarının logoları farklı olarak. WhatsApp Business logosunda bir B harfi bulunuyor. Diğer farklar ise profil kısmında işletmenin tanımı, konumu, mail adresi, internet sitesi gibi birçok seçeneğin konulabilir olması. Bu kısımlar da WhatsApp ile arasındaki farkları gösteriyor. Bunların yanında WhatsApp Business sabit bir telefon üzerinden kullanıma açılabilecek. WhatsApp Business'in otomatik cevap ve istatistikler gibi özellikleri de kullanıcılara sunulacak. Otomatik cevap özelliği, işletmelerin müşterilerine daha çabuk ulaşabilmeleri ve mesajlarını cevaplayabilmeleri için bir avantaj olacak. İstatistik özelliğinde ise işletme sahibinin aldığı, gönderdiği ve teslim ettiği mesajlar gibi konuların istatistikleri görüntülenebilecek.

WhatsApp Business nasıl yüklenir

İşletmelerin müşterileri ile daha rahat bir iletişim kurmalarını amaçlayan WhatsApp Business uygulaması Google Play Store'da kullanımda değildir. Normal uygulama indirilemese bile uygulamanın APK sürümü kullanılabilir. iOS için ise App Store'lardan indirilebilmektedir. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal