WBTC coin nedir? Wrapped BTC coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasası her geçen gün yeni inovasyon ile karşımıza çıkıyor. Finansal anlamda gelişmeler gösteriyor. Wraapped Bitcoini Ehereum'a çevirilmiş hali olan WBTC nedir? Avantajları neler? Nasıl alınır? İşte detaylar...

31.05.2022-01:54 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-01:54) WBTC coin nedir? Wrapped BTC coin projesi ve yol haritası

 

WBTC Coin nedir? Nasıl alınır nasıl satılır? Bitcoin piyasasındaki durumu nedir? Ne gibi avantajları vardır? Dezavantajları nelerdir? WBTC Coine ait tüm detaylar haberimizde!

WBTC nedir?

En kolay açıklamasıyla WBTC defi'de alınan satılan ERC-20 tokendir. 2019 yılında piyasaya giriş yapan WBTC Ocak ayında ETHEREUM üzerinden sisteme girdi. WBTC'nin değeri bitcoin ile aynı değerdedir.
WBTC COİN NEDİR

WBTC'nin avantajı ve dezavantajı nedir?

Avantajları arasında hızlı transfer olması yer alır. Asıl avatanjı ise Ethereum dünyasında olması ve kontrat, cüzdanlara ulaşım sağlamasıdır.

Dezavantajına gelecek olursak İki para piyasası arasında ön görülemeyen bir yapıda olmasıdır. Çünkü Ethereum ve Bitcoin doğrudan iletişim içerisinde olamaz. Bitcoin ile karşılaştıracak olursal Wrapped BTC %100 güvenilir olmayacak.

Wrapped Bitcoin (WBTC) ile Bitcoin (BTC) arasındaki fark nedir?

WBTC ERC-20 sisteminde olduğundan dolayı Bitcoine göre daha hızlı transfer sağlar. WBTC bitcoini kapsar. 1 WBTC=1BTC. Biribirleri arasında takas yapılabilir.

WBTC nasıl alınıp satılır?

WBTC DAO Merchant ve Custodian yönetir. Bitcoini olan insanlar Bitcoinini WBTC ile takas etmek istediklerinde MERCHANT ile iletişim kurar. Kimlik bilgilerini isteyen Merchant isteği gerçekleştirmeye başlar.

WBTC'nin geleceği nedir?

WBTC'nin geleceğini yatırımcılar ve yazılımcılar şekillendirecek. Defi uygulamaları için kullanabilir olması yazılımcıların oldukça ilgisini çekiyor.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal