Washington Post: Türk SİHA’ları Çin ve İsrail İle Yarışıyor

Yerli ve milli imkanlarla üretilerek askeri olarak kendini dünyaya da kanıtlayan Türk SİHA’ları hakkında ABD’nin önemli gazetelerinden Washington Post bir analiz kaleme aldı.

30.11.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-15:40) Washington Post: Türk SİHA’ları Çin ve İsrail İle Yarışıyor

Suriye’de Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan, Libya ve Karabağ’da çatışmaların gidişatını değiştiren Türk SİHA’ları aylardan pek çok ülkenin basınında kendine yer buldu. Daha önce Fransız L'Opinion, İspanyol gazetesi El Pais, The Times, Economist gibi medya kuruluşları Türk İHA'larının başarılarına yer vermişti. Son olarak ABD’nin önemli gazetelerinden Washington Post’da yerli İHA’larla ilgili bir yazı yayınlandı.

"Türkiye'nin sınır dışındaki askeri eylemleri, kendi ürettiği silahlı insansız hava araçlarından güç alıyor" başlığıyla yayımlanan haberde Türk İHA’larının sektöre yön verdiği belirtildi. SİHA'ların teknolojik inovasyon ve kendi kendine yetmenin sembolü olduğu anlatılırken Türkiye’nin Kuzey Afrika'dan Kafkaslar'a kaddar etkisini genişlettiği belirtildi.

ÇİN VE İSRAİL'LE REKABET HALİNDE

Türkiye'de SİHA teknolojisinin, uzun senelerdir bu alanda uğraşan Çin ve İsrail'le kısa sürede rekabeti sağladığı ifade edildi. Uzmanlar, Türkiye'nin SİHA'larının Suriye'de, Libya'daki iç savaşta ve Dağlık Karabağ'da büyük rol oynadığını açıkladılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal