Washington Post: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi Azarladı

ABD merkezli gazete, Gara'da PKK tarafından katledilen 13 Türk vatandaşlarıyla alakalı Washington'ın açıklamasına tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumuna dikkat çekti.

19.02.2021-10:55 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-10:55) Washington Post: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi Azarladı

Amerika'nın yeni başkanı Joe Biden, koltuğa geçtiğinde koronavirüs (kovid-19) pandemisi ile salgının neden olduğu olumsuz durumları çözmeye odaklandı.

Washington Post gazetesi, Joe Biden'ın iç siyasete ağırlık verdiğini, fakat öteki ülkelerin Beyaz Saray'daki yeni idare sistemini "anlamaya çalıştığını" ifade etti.

Joe Biden'ın Orta Doğu'ya daha az öncelik sunmak istediği belirtlien yazıda, bunu yapmanın kolay olmadığı ve "yakında bazı önemli kararlar alacağı" kaydedildi.

Mısır, İsrail ile Türkiye benzeri ülkelerin, Washington idaresinden hoşnutsuz olduğuna ilişkin belirtiler gösterdiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta 13 Türk'ü öldürenleri desteklediği için ABD'yi azarladı."

''HABERLER DOĞRUYSA..''

Gara'da PKK tarafından şehit düşürülen 13 Türk vatandaşıyla alakalı Amerika'dan yapılan açıklamada, "Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadeleri kullanılmış, "haberler doğruysa" ifadesi ise Ankara'nın sert tepkisini beraberinde getirmişti.

Amerika'ya başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından üst düzey tepkiler geldi.

PKK'lı alçak teröristlerin katliamı ile alakalı Beyaz Saray'dan yapılan ikinci açıklamada, "Bakan (Antony Blinken), Kuzey Irak’ta Türk rehinelerin ölümü üzerine taziyelerini iletti ve PKK’nın bundan sorumlu olduğuna dair görüşümüzü yineledi." denildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal