Vuslat Derneği Afrika'ya Su Kuyularıyla El Uzatıyor

Vuslat Derneği, Afrika ve Asya'nın susuzluk problemine çözüm sunabilmek için gönüllüleri ile birlikte su kuyuları açıyor. Bu bölgelerde 500'den fazla su kuyusu inşa eden Vuslat Derneği, sayıyı bine çıkarmayı planlıyor.

10.05.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-14:53)

Su problemi nedeniyle günlük hayatlarını sürdüremeyen çocuklar okula gidemiyor, yetişkinler ise çalışamıyor. Bu problemler yüzünden gittikçe yoksullaşan bu bölgeler, imkanların geniş olduğu günümüzde yokluk ve açlıkla mücadele ediyor. Su kaynaklarının giderek azalmasının sebep olacağı riskler ile ilgili veriler ise oldukça korkutucu. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu verilerine göre, 2040 yılına kadar, 600 milyon çocuğun ölüm ya da hastalık riski ile karşılaşacağı tahmin ediliyor. 

Açılan su kuyuları vasıtasıyla halk bir damla su için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalmıyor. Kirli suların içilmesinden kaynaklı ortaya çıkan bulaşıcı hastalıkların ve ölümlerin sayısı, açılan her yeni su kuyusu ile birlikte azalıyor. Yaşama yeniden kavuşan bölge halkları her su kuyusunun açılışını büyük bir coşku ve sevinç ile karşılıyor. Su kuyuları duâlar eşliğinde, Türk bayrağının gölgesinde açılıyor.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal