Vücuttaki Ödemi Söküp Atıyor

Hemen herkesin problemlerinden biri olan ödem, kişinin kendisini sürekli olarak rahatsız hissetmesine neden olur. Sıcaklıkların yükselmesi de ödem tutma oranını artırır. Peki, ödem vücuttan nasıl atılır? Ödem atmak için ne yapmak gerekir? Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde…

21.07.2020-12:02 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-11:05) Vücuttaki Ödemi Söküp Atıyor

Yaz döneminde vücudun ödem tutma oranının arttığını belirten Diyetisyen Fatma Yiğitoğlu, ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olacak detayları aktardı. Aynı zamanda sıcak yaz günlerinde buz gibi tüketebileceğiniz hem lezzetli hem de sağlıklı detoks suyu tarifini de paylaştı.

VÜCUTTA ÖDEM BİRİKMEMESİ İÇİN…

Yemeklerinizde tuz kullanmak yerine baharat serpiştirerek lezzetlendirebilirsiniz. Aynı zamanda tuzun vücudunuzda birikip ödeme neden olmaması için harekete geçerek mutlaka her gün 30-40 dakika yürüyüş yapmanız gerekir.

Günlük su tüketiminize dikkat etmeniz gerekir. Her gün mutlaka 1,5 litre su içerek, vücudunuzun günlük su ihtiyacını karşılamalısınız. Bunun yanı sıra, çok fazla kahve ve çay tüketiyorsanız azaltmanız gerekir. Ek olarak alkollü ve gazlı içecekleri de azaltın.

ÖDEM ATICI SOĞUK ÇAY TARİFİ

MALZEMELER

  • 500 mililitre kaynar su içerisine,
  • 1 tutam mısır püskülü,
  • 1 tutam kiraz sapı,
  • 1 poşet yeşil çay,
  • 1 adet çubuk tarçın

NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeleri kaynayan suyun içerisine atarak 5 dakika daha kaynatın. Güzelce süzün ve üzerine 500 mililitre soğuk su ilave edin. Son olarak 1 orta boy şeftali (dilimli), yarım elma (kabuklu) ve 8-10 dal naneyi de içerisine ekleyin.

Tüm malzemeleri ekledikten sonra 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. Buz gibi lezzetli ödem atıcı suyunuz hazır. Bu suyu 1 güm içerisinde içip bitirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal