Vücutta Yağ Bırakmayan Gıdalar

Kilo aldığınızda kendinizi mutlu hissetmeyebilirsiniz. Bu yüzden dolayı da Düzenli kilo vermek için yollar arayabilirsiniz. İşte bu noktada metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeniz yardımcı besinler devreye giriyor. İşte o sağlıklı besinler...

22.07.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-11:26) Vücutta Yağ Bırakmayan Gıdalar

Metabolizmayı canlandırmak için baharatların gücünden yararlanın. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek metabolizmayı hızlandıran besinler hakkında detaylı bilgi verdi.

KİLO VERMEK İÇİN KULLANILAN YÖNTEMLER

Kilo vermek için az yemek, çeşitli bitki çayları içmek kilo vermede istediğiniz etkiyi göstermeyebilir. Metabolizmanız, yani yediklerinizin sindirme hızının ya da vücudunuzun yediklerinizi enerjiye çevirme hızı her insanın bünyesine göre farklılık göstermektedir.

Bu nedenle bünyenize iyi gelecek zayıflamanıza yardımcı olacak besinler tüketmekte fayda vardır. Metabolizma hızı, organların çalışması için vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu minimum kalori değeridir. Metabolizma hızı yüksek olanlar düşük olanlara göre gün boyu daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur ve bu özellikle kilo verme döneminde önem kazanır.

METABOLİZMA HIZI NEDİR?

Her insanın metabolizma hızı cinsiyetine, yaşına, kas yoğunluğuna, vücudundaki yağ miktarına göre değişmektedir. Bazı insanlar vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için her gün 1300 kaloriye ihtiyaç duyarken bazı kişilerde bu rakam 2500'e kadar çıkabilmektedir. Burada vücudun ihtiyacına göre hareket edilmesi gerekir. Sıralayacağımız besinler dışında kahvaltıyı atlamamak, kendinizi aç bırakmak yerine sık ve küçük öğünler yemek, çok yorucu olmayan ancak düzenli egzersizler yapmak metabolizmayı hızlandırmak açısından önemlidir.

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Vücut ısısını ve metabolizmanızı arttırmanız için zencefil tüketebilirsiniz. İştah kontrolünü sağlamada fazlasıyla etkili bir rol alır. Aynı zamanda bağışıklık sindiriminizin güçlenmesine yardımcı olur. Kan şekerini düşürmede oldukça etkili olan zerdeçal, beta karotenden zengin yapısı sayesinde karaciğeri zararlı toksinlerden korumada etkilidir.

Sağlıklı bir yaşam için genellikle içtiğiniz suyun içine attığınız tarçın insülini dengelemeye yardımcı olur. Yaşayabileceğiniz tatlı krizlerini önler. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Yeşil çay içine atılan bir çubuk tarçın ile bel çevresi yağlarının yakılmasına yardımcı olmaktadır.

Karabiberin içeriğinde bulunan piperin maddesi metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. Anti-oksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Yemeklerinizi lezzetlendiren ve severek tükettiğiniz pul biber metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayarak yağ yakımının artmasına yardımcı olur. Aynı zamanda iştahınızı da baskılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal