Vücudunuzun en kirli bölgesi böbek temizliği nasıl olmalı?

Temizliğine en çok dikkat eden insanların temizlemeyi unuttuğu bölge göbek deliği, vücudun en kirli yerlerinden biri. Gün boyunca pamuk, losyon, kir ve çeşitli bakterileri toplamaya yatkın olan bu bölgenin sürekli temizlenmesi gerekiyor...

04.07.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-14:24)

Vücudun ihtiyaç duyduğu bazı bakterilerin olmasına rağmen kimi türlerin varlığı tehlike oluşturuyor. Göbek deliği de bu yerlerden biri. Sürekli göz önünde olmayan bu bölgenin düzenli olarak yıkanması gerekiyor. Peki bu bölge nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Vücudun en kirli yeri nasıl temizlenir?

Duşta kısa bir ovalamayla göbek deliğini temizlemek mümkün maalesef pek mümkün değil. Göbek deliğinin düzenli olarak temizlenmemesi korkutucu derecede kötü sonuçlar doğurabiliyor. 

Bugüne kadar midelerindeki ilginç büyüme nedeniyle doktora giden ancak bunun göbek deliğinden kaynaklandığı anlaşılan birçok vaka bulunuyor. Duştan sonra göbek deliğimiz ne kadar temiz gözükse bile içerisinde aşırı miktar da yabancı madde barındırıyor. Göbek deliğinin şu şekilde temizlenmesi gerekiyor:

-Bazı insanlarda çıkık bazılarında ise çukur şeklinde görünen göbek deliğinin temizliği şekline göre yapılmalıdır. 

-Çıkık göbek deliğe sahip olan kişiler sıcak su ve sabunlu lif ile temizlik yapabilirken, göbek deliği çukur olanlar duş esnasında bölgeyi aşırı baskı uygulamadan lifleyebilirler. 

-Sıcak su ve tuz karışımı kulak pamuğu ile karıştırılarak bölgeye sürülerek göbek deliği temizlenebilir. 

-Bir kulak çubuğu alkole batırılarak nazikçe silinebilir. Daha sonra bölge durulanarak kurutulmalıdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal