Vücudundaki kaşıntıları takip etti! İpin ucu ölümcül hastalığa dayandı!

Bu çağın korkulu ve en tehlikeli hastalıklarından biri kanser. Erken teşhisin önemine dikkat çeken uzmanlar, vücutta basit görülen değişimlerin önemsenmesi gerektiği yönünde telkinleri mevcut. Kaşıntı ve sarılık yaşayan adam gittiği doktorda kanser olduğunu öğrendi. Hangi değişimler önemli? Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Detaylarını sizler için haberimizde yer verdik. Buyrun…

19.12.2023-16:59 - (Son Güncelleme: 19.12.2023-17:56) Vücudundaki kaşıntıları takip etti! İpin ucu ölümcül hastalığa dayandı!

Pankreas kanserine ilişkin veriler geçtiğimiz yıllarda yayımlandı. Tanı anında hastaların yüzde 52'sinde yaygın hastalık, yüzde 26'sında bölgesel yayılım görülüyor, fakat bu kişilerin ancak yüzde 15-20'sinde kitle cerrahi olarak müdahale edilebilir. Pankreas kanseri, tüm yaygın kanserler arasında en ölümcül Kanser türüdür.  Beş yıl hayatta kalabilenlerin sayısı yüzde yediden azdır.

Kaşıntı uykularımı kaçırıyordu

Kaşıntı

İngiltere’de 63 yaşında pankreas kanseri teşhisi konan Michael sürekli kaşıntı yaşadığını belirtti. Yaşlı adam, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yolculuğum, olağan belirti veya semptomların hiçbiriyle başlamadı. 2016 yazında, işten tamamen emekli olmaya ve 46 yaşındaki sevgili karım Cathy ile İngiltere'nin ve dünyanın henüz görmediğimiz bölgelerini keşfederek zaman geçirmeye karar verdim. Eylül ayında kısa bir tatilden döndük. Birkaç hafta içinde, vücudumun her yerinde çok kötü bir kaşıntı yaşadım."

Gözlerdeki beyazların sararmalarına dikkat

 “Uyumak neredeyse imkansızdı ve neredeyse tamamen yorgunluktan uyuyakalıyordum. Cildim ısındıkça kaşıntı daha da kötüleşti.” şeklinde konuşan Michael, sonunda derisinin de sarardığını ve bu durumun doktorun sarılık teşhisi koymasına yol açtığını belirtti. Pankreas kanserinin ana belirtilerinden biri olarak kabul edilen sarılık, cilt ya da gözlerin beyazları sarardığında ortaya çıkar.

Biyopsi gerçekleri ortaya çıkardı

Pankreas kanseri

Sarılık ayrıca Michael'ın durumunda olduğu gibi kaşıntılı cildi ve normalden daha koyu idrar ve daha soluk dışkıyı tetikleyebilir. Michael'ın doktorları ona sarılık teşhisi koyarken, gerçek neden daha sonra ortaya çıktı. Bir biyopsi sayesinde Micheal'a pankreas kanseri teşhisi kondu. Daha sonra, doktorların midesinin büyük bir kısmı ve pankreasının yüzde 30'u da dahil olmak üzere sindirim sistemi ile birlikte tümörü çıkardığı bir ameliyat geçirdi. Daha sonra, doktorların midesinin büyük bir kısmı ve pankreasının yüzde 30'u da dahil olmak üzere sindirim sistemi ile birlikte tümörü çıkardığı bir ameliyat geçirdi. Bu prosedürden zor bir şekilde kurtulduktan sonra, Michael kemoterapiye başladı.

Pankreas kanserinin belirtileri

Pankreas kanseri

Belirtileri hakkında bilgiler veren Michael, ‘‘Karnınızın üst kısmında ve sırtınızda ağrı, yemek yerken veya uzanırken daha kötü hissedebilir ve öne doğru eğildiğinizde daha iyi hissedebilirsiniz. Şişkinlik hissi gibi hazımsızlık belirtileri. Sarılık, İştah kaybı veya kilo verme, yorgun hissetmek veya hiç enerjiye sahip olmamak. Yüksek sıcaklık veya sıcak veya titreme hissi, ishal veya kabızlık veya dışkınızdaki diğer değişiklikler’’ şeklinde konuştu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal