Tüm sancılarınıza son verin! Basur ağrısını hafifleten efsunlu çaylar!

Hayat kalitemizi önemli ölçüde etkileyen halk arasında basur olarak bilinen hemoroid, evde kolay ulaşılabilir, sağlıklı olan bu çaylar ağrılarınızı doğal bitki çaylarıyla bir nebze hafifletmek mümkün.

19.12.2023-15:19 - (Son Güncelleme: 19.12.2023-17:57) Tüm sancılarınıza son verin! Basur ağrısını hafifleten efsunlu çaylar!

Makat bölgesinde oluşan şişlikler ve iltihaplanmalardır. Dışkılama sırasında ağrı, kanama, kaşıntı ve şişlik gibi belirtilere neden olabilir. Hemoroid, halk arasında basur olarak adlandırılan bir hastalıktır. Meydana gelen bu rahatsızlık, oldukça sancılıdır. Ferahlayabilmek için bazı bitki çaylarından faydalanabilirsiniz. Haberimiz tavsiyedir. Tüketmeden önce doktorunuza başvurabilirsiniz.

Basur nedir, Belirtileri nelerdir?

Basur

Hemoroid, makat bölgesinde meydana gelen bir hastalıktır. Halk arasında basur olarak da adlandırılır. Makatta bulunan damarlar basur hastalığında genişler ve büyür. Bu genişleme ve büyüme ile birlikte dışkı sırasında kişilerde sancı, kanama ve ağrı meydana gelir.

Bu belirtiler siz de varsa basur olabilirsiniz

Basur

Basurda dış belirtileri şu şekilde sıralamak mümkün; ‘‘Dışkıda kan meydana gelir. Anüse yakın olan bölgelerde şişlik, ağrı ve kaşıntı meydana gelir. Anüsün çevresinde kaşıntı. Oturma sırasında ağrı. 

İç belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz; ‘‘Dışkıda yoğun kan meydana gelir. Makat bölgesinde basur memeleri sarkar. Ağrı ve sancı meydana gelir.’’

AT KESTANESİ ÇAYI

at kestanesi

At kestanesi, anti-inflamatuar ve venotonik özelliklere sahip bir bitkidir. Bu özellikleri sayesinde, basur kaynaklı şişlik ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. At kestanesi çayı hazırlamak için, 1 çay kaşığı at kestanesi kabuğunu 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demleyin. Günde 2-3 kez içebilirsiniz.

KANTORON ÇAYI

kantaron çayı basura faydası

Sarı kantaron bitkisinin ciddi anlamda ağrı kesici özelliği vardır. Baş ağrısı, migren ağrıları, göğüs, bel, sırt, romatizma ve yaralardan kaynaklı ağrılarının giderilmesinde tavsiye edilir. İçerdiği antioksidan ve anti inflamatuar maddeler sayesinde basur kaynaklı ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Kantaron çayı hazırlamak için, 1 çay kaşığı kantaron çiçeğini 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demleyin. Günde 2-3 kez içebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

yeşil çay

İçeriğinde antioksidan sayesinde Hemoroid (basur) rahatsızlığının belirtilerinin azalmasına yardımcı olan yeşil çay sindirim sistemine yardımcı olarak kabızlık sorununu ortadan kaldıracak ve basur kaynaklı şişlik ve iltihabı azaltmaya yardımcı olacaktır.

PAPATYA ÇAYI

papatya çayı

Papatya, anti-inflamatuar ve analjezik özelliklere sahip bir bitkidir. Bu sayede, basur kaynaklı ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Papatya çayı hazırlamak için, 1 çay kaşığı papatya çiçeğini 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demleyin. Günde 2-3 kez içebilirsiniz.

PANCAR ÇAYI


Kırmızı pancar, lif, potasyum ve C vitamini bakımından zengin bir besindir. Oldukça faydalı olan pancar, basur kaynaklı kabızlık ve kabızlığa bağlı şikayetleri gidermeye yardımcı olabilir. Kırmızı pancar çayı hazırlamak için, 1 adet kırmızı pancarı rendeleyin ve 1 su bardağı kaynar suda 5-10 dakika demleyin. Günde 2-3 kez içebilirsiniz.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal