Volodimir Zelenski, AB'nin Ukrayna'ya karşı 'aday ülke' statüsü vermesini tarihi bir zafer olarak yorumladı! '30 yıldır bu anı bekledik'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nin geçtiğimiz gün Brüksel'de düzenlenen zirvesinde ülkesine 'aday ülke' statü verilmesini büyük bir zafer olarak yorumladı. İşte haberin detayları...

24.06.2022-10:08 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-10:08)

Avrupa Birliği ülkeleri liderlerinin geçtiğimiz gün Brüksel'de gerçekleştirilen zirvede, adaylık için başvurusu olan Ukrayna ve Moldova'ya "Aday ülke" statüsü verilmesine karar verildi. Öte yandan Ukrayna tarafından sevinçle karşılanan karar esnasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise oturuma internet üzerinden bağlantı ile katılımda bulundu. 


''Avrupa’nın yeni tarihi mümkün kılındı'' 

AB ülkesi liderlerinin vermiş olduğu karara ilişkin duygularını aktaran Zelenski, "Devletimizin 30 yıllık bağımsızlığı için Ukrayna için en önemli kararlardan biri ancak bu karar sadece Ukrayna için geçerli değil. Bu, Avrupa'yı güçlendirmeye yönelik şu anda özgürlüğümüzü ve birliğimizi koruma yeteneğimizi sınayan Rus saldırıları bağlamında atılabilecek en büyük adımdır. Zirvedeki tüm Avrupa liderlerine teşekkür ederiz. Ellerinde silahlarıyla Ukrayna'yı savunan kahramanlarımıza, Avrupa'nın özgürlüğünü savunan herkese teşekkürler. Avrupa'nın yeni tarihini mümkün kıldığınız için teşekkür ederiz" diye ifade etti. 

''Bu zaferi 120 gün değil, 30 yıl bekledik'' 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bu kararın sonrasında sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlamaya devam etti. Twitter hesabından diğer bir paylaşım yapan Zelenski konuya ilişkin, "Avrupa liderlerinin Ukrayna'ya aday ülke statüsü verme kararını takdir ediyorum. Charles Michel (Avrupa Devlet ve Hükûmet Başkanları Konseyi Başkanı), Ursula von der Leyen (Avrupa Komisyonu Başkanı) ve Avrupa liderlerine teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti. Ayrıca geç saatlerde bir başka sosyal medya hesabı üzerinden kısa bir görüntülü mesaj daha paylaşan Zelenski, Rusya'nın ülkesine saldırılarını sürdürmeye devam ettiğini 120 günü ve Ukrayna'nın bağımsızlığının 30. Yılını vurgulayarak, "Bu, Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde benzersiz ve tarihi bir andır. Ukrayna'nın geleceği AB'de. Bu bir zaferdir. 120 gün, 30 yıl bekledik" şeklinde aktardı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal