Ukrayna AB başvurusu kabul edildi mi, edilecek mi? Ukrayna için kritik hafta!

AB komiyonu Başkanı Ursula vonder leyen açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Ukrayna halkı içinde ifadeler kullandı. Zelenskiy'e AB'ye giriş anketi veren Leyen sonucun açıklanmasını bekliyor. Peki açıklamasında net bir şeyler söyledi mi ? AB'ye girebilecekler mi? İşte detaylar...

12.06.2022-02:07 - (Son Güncelleme: 12.06.2022-02:07) Ukrayna AB başvurusu kabul edildi mi, edilecek mi? Ukrayna için kritik hafta!

Ursula Vonder Leyen yaptığı açıklama da Ukrayna'nın AB aday statüsüne ilişkin görüşmeler önümüzdeki hafta içinde sonuçlandırılacak dedi.

Büyük bir savaştan çıkan Ukrayna halkının arkasında olduğunu ve güçlü bir halka sahip olduğunuda cümlelerine ekledi. Ardından Ukrayna'nın başkenti olan Kiev de gezintiye çıktı.

Ukrayna'nın AB aday statüsü görüşmeleri hafta içinde sonlandırılacak

Ukrayna Balkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen Leyen basına açıklamalarda bulundu. Açıklamasında;“Bu değerlendirme üzerinde gece gündüz çalışıyoruz. Nisan ayında Zelenskiy’e bunun üzerinde yorulmadan çalışacağımıza dair söz verdim. Ukrayna’nın AB aday statüsüne ilişkin görüşmeleri önümüzdeki hafta içinde sonuçlandırılacak” dedi.
Ukrayna Başkanı Leyen basına konuştu

Bu güzel Ülkeyi yeniden inşa edeceksiniz

Savaştan çıkan Ukrayna halkı için basın konuşmasında Leyen;“Ukrayna halkı inanılmaz bir güç, motivasyon ve dayanıklılık gösterdi, birlikte olacağımıza derinden inanıyorum. Bu korkunç acımasız savaşın üstesinden geleceksiniz, biz yapacağız ve siz de bu güzel ülkeyi yeniden inşa edecek ve Ukrayna’yı modernize edeceksiniz” cümlelerini söyledi.
Ukrayna başkanı Leyen, Zelenskıy'e AB'ye giriş anketi verdi

Zelenskıy'e AB'ye giriş anketi teslim etmişti

8 nisan günü Leyen Kiev'e giderek Zelenskiy'e AB'ye giriş anketini vermişti.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal