Volkswagen Dizel Skandalını Ucuza Kapatmaya Çalışıyor

2015 yılının başlarında Amerikan Çevre Koruma Ajansı tarafından ortaya çıkarılan “Dizel Skandalı” Volkswagen’in başını ağrıtmaya devam ediyor.

07.06.2021-12:04 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-12:04) Volkswagen Dizel Skandalını Ucuza Kapatmaya Çalışıyor

Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'nde dizel motor testlerinde hile yapmak için yasadışı yazılım kullandığını kabul ettiği kurumsal krizin sayfalarını kapatmaya çalışıyor.

Pazar günü Volkswagen tarafından yapılan açıklamada, eski patron Martin Winterkorn ile Dizel Skandalı (Dieselgate) üzerindeki rolü üstlenmesi konusunda anlaşmanın ana hatlarına ulaşıldığı söylendi. Ancak, skandalın 15 gün sonrasında CEO’luk görevinden istifa eden Winterkorn, yapılan hileden sorumlu olmadığını söyledi.

WINTERKORN'DAN TAZMİNAT TALEP EDECEK

Bir VW sözcüsü yaptığı açıklamada, "Dünkü toplantısında, denetleme kurulu temel koşulları kabul etti. Anlaşmalar önümüzdeki günlerde imzalanacak” dedi. Son detayları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağı söylenen anlaşmanın boyutu hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi.

Volkswagen, dizel motorlarda yasa dışı yazılım işlevlerinin kullanılmasının ardındaki koşulları tam ve hızlı bir şekilde açıklığa kavuşturmayarak özen yükümlülüğünü ihlal ettiği için eski Winterkorn'dan tazminat talep edeceğini de söyledi.

En büyük kurumsal skandallar arasında yer alan Dieselgate, ortaya çıkarıldığı günden beri; para cezaları, onarımlar ve yasal maliyetler toplamıyla Volkswagen’e 32 milyar Euro'dan fazlaya mal oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal