Volkan Konak Kimdir, Nereli?

Volkan Konak yeni programı ile ekranlara geri döndü. İzleyiciler Volkan Konak’ın hayatını merak ediyor. Peki, Volkan Konak kaç yaşında, evli mi?

05.06.2021-11:26 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-11:58) Volkan Konak Kimdir, Nereli?

Volkan Konak her hafta Cuma günü yayınlanan "Kuzeyin Oğlu Volkan Konak" isimli programında müzik dünyasından tanınan isimlerini ağırlıyor. Konak, 4 Haziran Cuma akşamı programında Şevval Sam’ı ağırladı. Programıyla çok konuşulan Konak’ın hayatı da izleyiciler tarafından merak ediliyor. 

Volkan Konak Trabzonlu ’dur. Trabzon’un Maçka ilçesinde 1967 yılında Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. Liseye kadar Trabzon Maçka’dan ayrılmadı. Daha sonra öğretmeninin teşvikiyle 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi. 1988’de üniversiteyi bitirdi. Fakat eğitimine devam etti, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Halk Müziği üzerine Sosyal Bilimler yüksek lisans yaptı.

Volkan Konak müziğe "Suların Horon Yeri" isimli müzik albümüyle başladı. Bu albümü 1989 yılında çıkardı. Albümde Maçka yöresinde yaptığı derleme çalışmalarını topladı. Bu albümden sonra beste çalışmalarına başladı. Nazım Hikmet, Sunay Akın, Yaşar Miraç, Ömer Kayoğlu gibi önemli şairlerin eserlerini besteledi. Konak, beste müziğin içine kendi etnik tarzını katarak kendine özgü bir tarz yarattı.

Konak, 1993 yılında "Efullim" albümünü , 1994 yılında ise "Gelir Misin Benimle" isimli albümü çıkardı. Daha sonra askerliğe gittiği için çalışmalara ara verdi. Askerden döndükten sonra hemen albüm çalışmalarına devam etti ve “Volkanik Parçalar” isimli albümü çıkardı. 1998 yılının Nisan ayında Kuzey Müzik Prodüksiyon şirketini kurdu. Buradan “Pedaliza” isimli müzik albümünü sevenleriyle buluşturdu.

KAZIM KOYUNCU İÇİN BESTE YAPTI

2000 yılında Şimal Rüzgarı’nı, 2003 yılında ise Maranda albümlerini DMC’den çıkardı. Mora albümündeki “Gardaş” şarkısının Kazım Koyuncu için besteledi. Bu şarkının sözleri Volkan Konak’ın ablası Nuran Bahçelikapı tarafından yazıldı.Volkan Konak besteci ve söz yazarı kimliğinin yanında aynı zamanda şair yanıyla da tanınıyor. Konak’ın yazdığı bir sürü şiir bulunuyor. Konserlerinde ve televizyon programlarında şarkıların yanında şiirler de okuyor.

Konak, Çernobil faicasının Karadeniz’deki etkilerini iki yıl boyunca araştırdı ve bir rapor hazırladı. Babası dahil bir çok yakınını kanserden kaybetti. “Cerrahpaşa” isimli şarkısını babası için besteledi. Bu eserin sözlerini de Nuran Bahçelikapı yazdı. Karadeniz bölgesindeki kanser vakarının artışına dikkat çekmek için uğraşan Volkan Konak, bölgeye Kanser Araştırma Hastanesi kurulması için uzun uğraşlar verdi.

2009 yılında çok dinlenen albümü “Mimoza” albümünü çıkardı. Bu albümdeki “Mimoza Çiçeği” ve “Gözklerde Kartlal Gibiyim” en çok dinlenen şarkıları oldu. 2012 tılında ise “Lifor” isimli albümünü çıkardı. Bu albümün ilk klibini “Neredesin (Karagözlüm)” adlı esere çekti.Volkan Konak şuana kadar tam olarak 50 adet bestesini müzikseverlerle buluşturdu. Bu besteleriyle Gazeteciler Cemiyeti, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından yılın sanatçısı unvanlarına laik görüldü. 1997 yılında Politilka dergisi tarafından Yılın En iyi Müzik Sanatçısı seçildi.VOLKAN 

KONAK ALBÜMLERİ

2019: Dalya

2017: Klasikler 1

2015: Manolya

2012: Lifor

2009: Mimoza

2006: Mora

2003:Maranda

2000: Şimal Rüzgarı

1998: Pedaliza

1996: Volkanik Parçalar

1994: Gelir Misin Benimle

1993: Efulim

1989: Suların Horon Yeri 

VOLKAN KONAK’IN EŞİ KİMDİR?

Volkan Konak, Selma Konak ile 29 yıldır mutlu bir evlilik sürdürmektedir. Çiftin; Şimal, Volkan ve Derin isminde 3 çocuğu var. Eşi, ekranlardan uzakta çocuklarıyla birlikte bir hayat sürmektedir. Bu yüzden Selma Konak ile ilgili bilgiler basında yer almıyor. Volkan Konak bir konserinde “ 24 yıldır aynı kadına aşığım, 6 aylık bir kızım var, canım sıkıldıkça çocuk yapıyorum” demiştir. 29 yıldır evli olan çift özel hayatlarını basından uzak bir şekilde sürdürüyorlardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal