Zaman Makinesi 1973 Filminin Konusu Ne, Oyuncuları Kimler?

Yerli Komedi türündeki Zaman Makinesi 1973 filmi sinemadan sonra televizyonda sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Zaman Makinesi 1973 filminin oyuncu kadrosunda kimler var?

04.06.2021-11:52 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-12:37) Zaman Makinesi 1973 Filminin Konusu Ne, Oyuncuları Kimler?

Zaman Makinesi 1973 filmi 2014 yılında vizyona girmişti. Yönetmen koltuğumda Aram Gülyüz’ün oturduğu film sinemadan sonra televizyonda da gösterilmeye başlandı. Komedi türündeki film, Tolga karakterinin eğlence dolu hayatını ekranlara taşıyor. İşte Zaman Makinesi 1973 filmi hakkında merak edilenler… 

ZAMAN MAKİNESİ 1973 FİLMİ NE ANLATIYOR?

Filmin ana karakteri Tolga; hayatı boyunca hiç çalışmamış, kendini beğenmiş, lüks içinde yaşayan bir adamdır. Babası Ali Rıza vefat eder ve Tolga’ya bir tek Anadolu STC-15 araba bırakır. Tolga bu duruma çok sinirlenir. Arabaya atlayan Tolga hemen uzaklaşmak için gaza basar. Ama bir anda kendini arabayla birlikte havada bulur. Bir süre sonra araba plaja iner. Çevresi eski püskü kıyafetli insanlarla çevrilir ama Tolga bunları takmaz. Hemen araba tamircisi aramaya koyulur ve Kadir Usta’yı bulur. Kadir Usta arabayı hemen tamircisine taşır. Kadir Usta, Tolga’nın tuhaf hareketlerine, giyimine anlam veremez ve onun deli olduğunu düşünür. Arabanın tamir parasını bile ödeyemeyen Tolga’nın hiç parası yoktur. Kadir Usta’nın çırağı Çiko, Tolgaya acır ve borç bitene kadar yanlarında çalışmasını teklif eder.

Tolga olan biteni anlamaya başlar ve 1973 senesinde olduğunu anlayınca şok olur. 1973 yılında evsiz ve çulsuz kalmıştır. Çiko, Tolga’nın bu hallerine daha da acır ve onun evlerinde kalabileceğini söyler. Geri dönmenin yollarını arayan Tolga, mahallenin güzel kızı Yasemin’den hoşlanmaya başlar.

Film bugünden geçmişe giden Tolga’nın yaşadıklarını, babası ile ilişkisini duygusal, eğlenceli ve yarı müzikal olarak anlatıyor. Tolga daha önceki hayatında deneyimlemediği şeyler yaşayacak ve bunlardan ders çıkaracaktır.

1973 ZAMAN MAKİNESİ OYUNCULARI

Başrollerini Gürgen Öz ve Seda Bakan’ın paylaştığı filmin tam oyuncu kadrosu şöyledir;

 -Gürgen Öz (Tolga)

 -Seda Bakan (Yasemin)

 -Mustafa Uzunyılmaz

 -Perihan Savaş  

 -Gülhan Tekin

 -Sinan Bengier  

 -Esvet Şahin

 -Zihni Göktay        

 -Ferdi Sancar

 -Can Bartu Aslan

 -İrfan Kangı

 -Fatih Koyunoğlu

 -Fehmi Dalsaldı  

 -Birsu Demir

 -Damla Cangül

GÜRGEN ÖZ KİMDİR?

10 Mayıs 1978’de Zonguldak’ta doğdu. Liseyi TED Zonguldak Koleji’nde okuduktan sonra üniversite için İstanbul’a taşındı. Üniversiteye İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde başladı. Üniversite birinci sınıftayken Mimar Sinan Üniversitesi’nin yetenek sınavlarına katıldı ve kazandı. Tiyatro Bölümü giriş sınavlarını kazanan Gürgen Öz, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne geçiş yaptı.

Öz, henüz üniversitedeyken tiyatro oyunları yazmaya başladı. “Alman Satrancı” oyununu yazdı. Okul sonrası Yurt içi ve Yurt dışındaki tiyatro festivallerine katıldı. Yaşar Kemal’in yazdığı, Müşfik Kenter’in yönettiği “Teneke” oyununda başrolü üstlendi.

Daha sonra televizyon ve sinema kariyerine başladı. 2005’te “Televizyon Makinası” ile izleyici karşısına çıktı. Türk televizyonlarında ilk canlı doğaçlama performanslarını gerçekleştirdi. Şuana kadar 9 film ve 10 dizide rol aldı. Çok sevilen Avrupa Yakası’nda Cesur karakterini oynadı. Çok izlenen film serilerinden olan Romantik Komedi’nin ilk ve ikinci filminde rol aldı.

Oynadığı Diziler

 -Bay Yanlış

 -Başrolde Aşk

 -Aşk Oyunu

 -Aşka Sürgün

 -Kısmetin Otel

 -Melek

 -Aşkım Aşkım

 -Sakarya Fırat

 -N’olur Ayrılalım

 -Avrupa Yakası 

Oynadığı Filmler

 -Hareket Sekiz

 -Hokkabaz

 -Plajda

 -Romantik Komedi

 -Romantik Komedi 2

 -Çinliler Geliyor

 -Zaman Makinesi 1973

 -Kilit

 -Hava Durumu

Oynadığı Tiyatrolar

 -Suret

 -Ter 

 -Teneke 

 -Kadınlar da Savaşı Yitirdi




 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal