Vladimir Putin'den Kritik Hamle: Ukrayna-Rusya Savaşı Başlıyor!

Dün akşam saatlerinde Donetsk bölgesinde çok güçlü bir patlama sesi duyuldu. Donbas'ta 'Acil' durum sirenleri çalarken, halk evlerini boşaltmak için hazırlıklarını hızlandırdı. ABD Başkanı ise 'Rusya'nın Kiev'e saldıracağını düşünüyoruz' dedi.

19.02.2022-11:29 - (Son Güncelleme: 19.02.2022-14:14)

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her fırsatta Ukrayna'ya yönelik bir işgal planları olmadığını beyan ediyor. Rusya'daki tüm yetkili kurumlar da benzer açıklamaları yapıyor. Ancak bu sırada dikkat çeken gelişmeler de yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgisine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yedekte bulunan askerlikle yükümlü vatandaşların eğitime alınması için karar imzaladı. Ayrıca karar ile bakanlar kuruluna ve federal bölgelerin yönetimlerine, yükümlü vatandaşların askerlik eğitimine çağrılması ve ilgili faaliyetlerin uygulanmasını sağlama konusunda talimat verildi.


BİDEN'DEN RUSYA-UKRAYNA KRİZİ İLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA: SALDIRACAK

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna krizindeki son durumu değerlendirdi. Biden, Rusya'nın saldırı hazırlığı içinde olduğunu bildirdi, "Donbas'ta Rusya yanlıların provokasyonlarının devam ettiğini görüyoruz. Rusya'nın önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya saldırmayı planladığını düşünüyoruz. Rus askerleri Ukrayna'nın etrafını sarmış durumda. Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef alacağına inanıyoruz." dedi.

Biden, Rusya'ya ağır ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarının da altını çizdi. Biden, yine Rusya'nın Donbas üzerinden provokasyon yaptığını, saldırı için kendine sebep yaratmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Biden, "Donbas'ta soykırım olduğunu söylüyorlar, yalan iddialar ortaya atıyorlar. Tüm bunlar Rusya'nın hep daha önce gördüğümüz oyunları. Burada yanlış bir hak çıkartarak Ukrayna'ya karşı harekete geçmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

DONBAS'TA ÇOK GÜÇLÜ PATLAMA

Rusya Ukrayna krizinde gerilim açıklamalar ile sınırlı değil. Sahada da tansiyon oldukça yükselmiş durumda. Dün akşam saatlerinde Reuters Donetsk'te güçlü bir patlma sesi duyulduğunu okuyucularına son dakika olarak duyurdu.

Reuters'in son dakika haberi sonrası, 'Rusya-Ukrayna savaşı başladı mı?' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Kısa süre sonra patlamanın nedeni ortaya çıktı.

DONETSK HALK MİLİSLERİ LİDERİ'NİN ARACINA BOMBALI SALDIRI

Donetsk'teki güçlü patlamanın, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Halk Milisleri Lideri Denis Sinenkov'un aracında yaşandığı öğrenildi. Araca bomblı bir saldırı gerçekleştirildi.

UKRAYNA'DAN ANINDA AÇIKLAMA GELDİ

Rus yanlısı milislerin kontrolündeki bölgede gerçekleşen patlama sonrası gözler Ukrayna'ya çevrildi. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zaluzhny anında bir açıklama yaptı. Valeriy Zaluzhny'i, "Donetsk'e bir saldırı gerçekleştirmedik, olay Rusya ve destekçileri tarafından gerçekleştirilen bir provokasyon." ifadelerini kullandı.

SİRENLER GECE BOYU ÇALDI! HALK EVLERİNİ BOŞALTMAYA HAZIRLANIYOR

Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki patlama sonrası sirenler çalmaya başladı. Olası bir işgal girişimi durumunda halkın topluca Rusya'ya geçişinin koordine edildiği duyuruldu. Herkese hazırlıklı olma çağrısı yapılırken, Donbas'taki insanlar evlerini boşaltmak için son hazırlıklarını yaptı.

SOKAĞA ÇIKMAYIN SAKİN KALIN

Donetsk'in Acil Durumlar Bakanlığı birimleri tarafından sivil halka sokağa çıkmamaları ve sakin kalmaları yönünde duyurular yapıldı.

BİLGİMİZ YOK

Rusya Ukrayna krizinin tırmanması, Donbas'ta tansiyonun yükselmesi sonrası gözler Rusya'ya çevrilmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov'dan açıklama geldi. Peskov, tahliye haberlerine ilişkin "Bilmiyorum, herhangi bir bilgiye sahip değilim" dedi.

PUTİN'DEN TATBİKAT RESTİ

Rusya Devlet Başkanı Bladimir Putin, Belarus'ta gerçekleştirdikleri tatbikatlara ilişkin konuştu. Putin, bu tatbikatların kimse için tehdit olmadığını söyledi. Putin, "Rusya ve Belarus'un ortak tatbikatı kimseyi tehdit etmiyor. Rusya ve Belarus, NATO faaliyetleri ışığında güvenliği sağlamak ve toplu önlemler almak için tatbikatlarına devam edecek" diye konuştu.


BAŞKAN ERDOĞAN NATO GENEL SEKRETERİ İLE RUSYA-UKRAYNA KRİZİNİ GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin diyalog ve diplomasi ile çözülmesi gerektiğini savundu. Üst düzey görüşmelere ev sahipliği yapılabileceği de aktarıldı.

BİR UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu bir Ukrayna askerinin öldüğünü duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal