Vladimir Putin ve Lavrov'un mal varlıkları ve serveti ne kadar? Mal varlıkları donduruldu en çok merak edilen konu oldu!

Ukrayna ile Rusya arasında artan gerilimin ardından alınan mal varlıklarının dondurulması kararının ardından Vladimir Putin'in mal varlıkları yeniden ön plana çıktı.

26.02.2022-16:09 - (Son Güncelleme: 26.02.2022-16:09) Vladimir Putin ve Lavrov'un mal varlıkları ve serveti ne kadar? Mal varlıkları donduruldu en çok merak edilen konu oldu!

AB, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un mal varlıklarının dondurulduğunu duyurdu. 

Ukrayna ile Rusya arasında artan gerilimin ardından alınan mal varlıklarının dondurulması kararının ardından Vladimir Putin'in mal varlıkları yeniden ön plana çıktı. 

ABD hükümeti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kişisel servetine karşı harekete geçmeyi düşünürken iki soru ortaya çıkıyor: Bu servet ne kadar büyük ve Vladimir Putin nasıl bu kadar çok para biriktirmeyi başardı? 

140.000 dolar civarında bir gelir

Basitçe söylemek gerekirse, aksini gösteren bir kanıt yokken, Vladimir Putin'in kişisel servetinin düşük olması ve sadece muazzam bir servete sahip olduğuna inandırmak istemesi mümkündür, çünkü kim para diyorsa güç diyor. En azından kağıt üzerinde mümkün. 

Rusya Devlet Başkanının Kremlin tarafından her yıl yayınlanan resmi mali beyanı, 2020 yılı için 140.000 dolar civarında bir gelir bildiriyor. 

Dolar

Vladimir Putin'in sahip olduğunu iddia ettiği tek varlık üç araba, bir treyler, 74 m2'lik bir daire ve 18,5 m2'lik bir garaj . Ayrıca 149 m2'lik bir daire ve iki park yeri kullandığını söyledi. 

Vladimir Putin yaptığı açıklamada ise Rusya Devlet Başkanı olarak kullandığı saraylar, yatlar ve uçakların yanı sıra, sahip olduğu iddia edilen Putin'in sarayından veya üst düzey saatlerden oluşan geniş koleksiyonundan bahsetmiyor. 

Bütün ülke emrinde

Bazı uzmanlar bu durumu, bu birçok devlet avantajının Vladimir Putin'in kişisel servete ihtiyacı olmadığı anlamına geldiğini açıklıyor. Bloomberg Opinion köşe yazarı Leonid Bershidsky 2013'te "Bütün ülke emrinde" ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal