Vizesiz Dominik Cumhuriyeti Turu

Dominik Cumhuriyeti'ni Türkiye'den vizesiz bir şekilde ziyaret edebiliyorsunuz. Ancak Dominik Cumhuriyeti’ne girmek ve turist kartı almak gerekiyor. Turist kartını girişte havaalanında alabilir ve havaalanında süresini uzatabilirsiniz.

08.07.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:56) Vizesiz Dominik Cumhuriyeti Turu

Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’deki Hispanyola Adası’nda bulunur. Doğal güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Dominik Cumhuriyeti, Kristof Kolomb’un yeni dünyayı keşfi sırasında ilk ayak bastığı yerdir. Avrupalıların Amerika Kıtası’nda oluşturduğu ilk yerleşim yeri olma özelliğine sahiptir.

Dominik Cumhuriyeti, Porto Riko’nun batısında, Küba ve Jamaika'nın doğusunda bulunmaktadır. Venezuela ile deniz sınırı vardır. Kuzeyinde Kuzey Atlantik Okyanusu, güneyinde Karayip Denizi bulunur. Resmi dili İspanyolcadır fakat turistik bölgelerinde İngilizce yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dominik Cumhuriyeti’nde ağustos ve ekim ayları arasında kasırgalar yaşandığı için ziyaret tarihinizi buna göre belirlemeniz size kolaylık sağlayacaktır. Tropikal iklim hakimdir. Sıcaklıklar mevsimsel değil bölgesel olarak değişiklik göstermektedir. Peki vizesiz Dominik Cumhuriyeti turu içinde nereleri görmelisiniz? Gelin Dominik Cumhuriyeti’nde görülmesi gereken yerleri birlikte keşfedelim.

Santa Domingo

Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santa Domingo 1496 yılında Kristof Kolomb’un kardeşi Bartolomeo tarafından yeni dünyadaki ilk İspanyol kolonisinin yönetim merkezi olarak kuruldu. Burada keşfedilmeden önceki dönemlerden kalma yapıların sergilendiği Dominik İnsanı Müzesi, Ulusal Kütüphane, Kristof Kolomb’un mezarının bulunduğu Santo Domingo Katedrali, Diego Colombo Sarayı görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Plajlar

Vizesiz Dominik Cumhuriyeti turu denilince akla ilk gelen plajlar oluyor. Atlas Okyanusu'nun berrak ve turkuaz suları, bembeyaz ve altın rengi kumsalları ve Palmiye ağaçlarıyla dünyanın en güzel plajları Dominik Cumhuriyeti’nde bulunmakta. Doğuda bembeyaz kumsallar, kuzeyde ise altın renkli kumsallar dikkat çekiyor.

Turizmin en çok gelişmiş olduğu Doğu bölgesinde Punta Cana plajı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. La Romano ise genellikle jet sosyete tarafından tercih edilen popüler bir plaj. Ada'nın kuzeyinde ise tropik ormanlar dikkat çekiyor. Puerto Plata, Caberete ve Sosua'da dağ bisikleti, trekking ve kiteboard gibi birçok spor yapabilirsiniz. Beyaz balinalar ve mercan kayalıkları görmek isterseniz ise Las Galeras, Las Terrenes ya da Samana'yı ziyaret etmeniz gerekecektir.

Alcazar De Colon

Alcazar de Colon, İspanya kralı 2 Ferdinand’ın isteği üzerine inşa edilmiş ve Kristof Kolomb'un oğlu Diego Kolomb'a verilmiştir. Amerika Kıtası’nda kurulan ilk kolonyal saray olma özelliğini taşır.

Alton De Chavos

Alton de Chavos mimarisi ve ev sahipliği yaptığı Rio de Chavon manzarası ile görülmeyi hak ediyor. İçerisinde büyük bir amfi tiyatro, otel, restoran ve küçük bir kilise bulunuyor. Buradaki amfi tiyatroda pek çok ünlü isim tarafından konserler de verilmektedir.

Chavon Nehri

Vizesiz Dominik Cumhuriyeti turu içinde yer alması gereken bir diğer doğal güzellik de Chavon Nehri olarak karşımıza çıkıyor. Ülkenin güneyinde yer almaktadır. Burayı ziyaret ederseniz sal gezisi yapmanızı öneririz. Yemyeşil doğasıyla huzur arayanlar için mükemmel bir yerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal