Vizesiz Britanya Virjin Adaları Turu

Karayipler'deki cennet Britanya Virjin adalarına gitmek için vize gerekmiyor. Fakat gitmesi çok da kolay değil. Virjin Adaları’na gitmek için New York veya Washington üzerinden aktarma yapmanız gerekiyor. Kaç tane aktarma yapacağımız belirlediğimiz rotaya göre değişecektir.

08.07.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:20) Vizesiz Britanya Virjin Adaları Turu

Kızgın kumları ve masmavi, berrak denizi ile vizesiz Britanya Virjin adaları turu yapıp beğenmemek mümkün değil.

Britanya Virjin Adaları Nerede?

Britanya Virjin adaları Karayipler'de bulunur ve Birleşik Krallık'a bağlıdır. Başkenti Road Town'dur. Tortola, Virgin Gorda, Anegada ve Jost Van Dyke olmak üzere 4 büyük adadan ve 50 adacıktan meydana gelmektedir.

Yaklaşık 15 adada küçük yerleşimler görülmektedir. Britanya Virjin Adalarında bulunan en büyük ada Tortola adasıdır.

Britanya Virjin Adalarında Yapılacaklar

Vizesiz Britanya Virjin Adaları turu için bir tekne kiralayabilirsiniz. Böylece tekne ile gezerken adalarda dinlenebilir ve güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Virgin Gorda Adası'da bulunan Bath, içerisinde sayısız küçük mağara, devasa taş ve kayalıklar bulunduran görülmesi gereken bir yer. Mağaralar bazen tuzlu su sızdırabiliyor. Yakınlarında da Ulusal Park ilan edilmiş bir park var. Hazır gitmişken daima kalabalık olan bu parkta da vakit geçirebilirsiniz.

Bakır madenleri milli parkı 1867 ye kadar bir bakır madeni idi. Fakat maden terk edildikten sonra bölge Milli Park ilan edildi. Gittiğinizde eski bacayı, sarnıçları ve maden şamdının kalıntılarını görebilirsiniz. Piknik için de mükemmel bir yer olduğunu söyleyebiliriz.

Eğer kalabalığı sevmiyorsanız Anegada Adaları, vizesiz Britanya Virjin Adaları turu içinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Burası Britanya Virgin Adaları’nın en az gelişmiş olanlarından bir tanesi. Beyaz kumlu plajları ve turkuaz suyuyla cennetten bir parça olduğunu söyleyebiliriz.

Britanya Virjin adalarında görülmesi gereken bir diğer yer ise Tortola Adası. Başkent, Road Town'da Tortola Adası'nda bulunuyor. Burada gece hayatını seviyorsanız güzel zaman geçireceksiniz. Adada aynı zamanda çok sayıda restoran, müze, botanik bahçe ve görülmeye değer kiliseler bulunuyor.

Fort George ve Fort Burt isimlerindeki sömürge döneminde inşa edilmiş iki Kale de başkentte görmeniz gerekenler arasında bulunuyor. Bu kalelerin manzarası da çok güzel.

Vizesiz Britanya Virjin Adaları turu için tercih ettiğiniz araç yat olduysa Peter Adası'na da mutlaka uğramalısınız. Bu ada lüks oteller ile tropikal doğasını bozmamış.

Rober Stevenson'un Treasure Island Roma’nın okuduysanız Norman Adası ilginizi çekecektir. Adaya bir su taksiyle ulaşabiliyorsunuz.

Kano veya yelkenli planlama gibi bir isteğiniz varsa bunu Cinnamon Koyu’nda gerçekleştirebilirsiniz.

Britanya Virjin Adalarının en güzel manzarasına sahip plajlarından bir tanesi ise Magens Koyu. Kalp şeklindeki Magens Koyu beyaz Kumlu plajlara ve berrak suya ev sahipliği yapıyor. Sakinliği sevenler için sabahın erken saatlerinde ziyaret etmek daha zevkli olacaktır.

The Estate Whim Tarla Müzesi, St. Croix'te yer alan yel değirmeni ve hamam kısmı ile dikkat çeken, şeker kamışı üretimi yapan Cruzanların hayatını anlatan bir müze olarak görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal