Vizesiz Bangladeş Turu

Bangladeş, 170 milyona yaklaşan nüfusuyla, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biridir. Güney Asya’da yer alan ve adı ‘‘Bengal’in ülkesi’’ manasına gelen Bangladeş, Myanmar’la birlikte, Hindistan’la da komşudur. Başkenti Dakka’dır.

22.06.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:08) Vizesiz Bangladeş Turu

Vizesiz Bangladeş turu, ilginç kültürel renkler barındıran, bu hareketli ülkeyi görebilmeniz ve kendinizi Asya’nın egzotik kollarına atmanız için de bir fırsat sunmaktadır.

Bangladeş Neresidir?

Bangladeş, Hinduizm, Budizm, Hıristiyanlık gibi karma dinleri de barındıran, ama ülkesinin çoğunluğu Müslüman olan bir ülkedir. Yıllarca İngiliz sömürgesi altında kalmış bölge, başlattığı Bangladeş Kurtuluş Savaşı dahilinde, 1947’de Doğu Pakistan adı altında, Pakistan’a bağlanmıştır. 1971’deyse bağımsızlığını elde etmiştir.

Burası İngilizler’in elinin altında ‘‘Bengal ülkesi’’ şeklinde anılmıştır. Bengal Asya’da bir bölgeyi temsil etmektedir. Bangladeşliler’in konuştuğu dile de ‘‘Bengalce’’ denilmiştir. Bu dil Hint-Avrupa diline mensup kabul edilmiştir. Burada, Sanskrit diline ait cümleler de duyabilirsiniz. Ayrıca, sömürgede kalmasından ve turistik bir yer olmasından dolayı Bangladeş’te, İngilizce de popüler bir dil haline gelmiştir.

Vizesiz Bangladeş turu kapsamında, buraya Türkiye’den direk uçuşlar sağlanmaktadır.

Bangladeş’te Nasıl Bir Yaşam Vardır?

Bangladeş’te heyecan dolu, hareketli bir yaşam enerjisi vardır. Tropik bir iklimi olan ülkede, buna hizmet eden ormanlık yaşam alanlarını da görebilmek olasıdır. Bazı dönemler muson yağmurları yağdığı için, tatile giderken bu olasılıklar da hesaba katılmalıdır.

Bangladeş’te Tatilinizi Nasıl Geçirirsiniz?

Bangladeş’te tatiliniz birbirinden bağımsız tecrübelerle, ama bir o kadar da büyük etkileşimlerle geçecektir. Çünkü, her türlü farklı olanağın bulunduğu kıpır kıpır ve çok parçalı bir ülkenin sınırlarına girmektesiniz.

Vizesiz Bangladeş turu, güneşin, yağmurun ve hafif sisin, mevsimlerin tatlı esintisiyle birleştiği bir ülkenin renkli kapılarını çalmanıza da fırsat tanır. Ülkeye uçuşlar da rahatlıkla yapılmaktadır.

Buraya gittiğinizde başkent ‘‘Dakka’’yı gezmeniz gerekecektir. Şehrin kozmopolitliği sizi fazlasıyla büyüleyecektir. Burada bulunan ‘‘Lalbagh Kalesi’’ni de ziyaret etmelisiniz. Keza, zamanında imparator Muhammed Azam Şah tarafından yaptırılmak için işlemlere başlanılan kale tamamlanamamıştır. Çünkü, imparator ölmüştür. Ardından, onun oğlu Shaista Han kaleyi tamamlatmaya gayret etmiştir. Aynı esnada, kendisinin de kızı kale yaptırılırken ölmüştür. Bunun üzerine, han, kalenin uğursuzluk taşıdığını düşünmüş, onu yaptırmaktan vazgeçmiştir. Kale bu yüzden yarım bir şekilde ziyaretçilere açılmıştır. İlginç bir tarihi eserdir.

Dünya kültür mirası ödülüne layık görülen, ‘‘Somapura Mahavira’’ adlı tapınak da muhakkak görülmelidir. Yüzyıllar öncesinden kalan bu manastır, Budist geleneklerinin temsil edildiği, ormanlık ve açık arazide boy gösteren bir inanç abidesidir.

Hint Okyanusu’nun şanlı tadını çıkarmak isteyenler için de Bangladeş de plajlar, sahiller, tropik tatil yerleri bulunmaktadır. ‘‘İnani Beach’’ buranın bilinen en ünlü tatil bölgesidir.

‘‘Ahsan Manzil’’ adıyla geçen ve şeker pembesi bir renge sahip olan bina da müze şeklinde kullanılmaktadır. Eskiden Fransızlar’a ait olan yapının içinde, burada yaşayan Abdul Ghani ailesinin eşyaları sergilenmektedir.

Bangladeş’e uğramışken, Asya mutfağının en güzel örneklerini de tatmanız gerekir. Buranın yemek çeşitliliği de kültür çeşitliliğiyle aynı oranda çok renklidir.

‘‘Biryani’’ pilavı yaygın şekilde tüketilir. ‘‘Hilsa balığı’’ adıyla geçen balığın pişirildiği yemek de denenmelidir ki; o da bölgenin en popüler ürünlerindendir. ‘‘Chotpoti’’ denilen minik güveçleri de tadabilirsiniz; içlerinde yumurta, nohut, soğan, patates, baharat karışımları vardır.

Hindistan’dan gelen bir etkiyle yapılan ‘‘rasmalai’’ de otantik bir tatlı olarak denenebilir.

Vizesiz Bangladeş turu, size unutulmaz zamanların geçmesi için rüya gibi olanaklar sunacaktır. Yola çıkmak için harekete geçmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal