Vizesiz Bahreyn Turu

Basra Körfezi itibarıyla adını duyduğumuz Bahreyn, bir ada-ülkesidir. Katar’la ve Suudi Arabistan’la komşu olan ülkenin 30 küçük takım adası bulunmaktadır. Başkenti Manama’dır.

22.06.2020-17:07 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:04) Vizesiz Bahreyn Turu

Vizesiz Bahreyn turu kapsamında, ülkeyi ziyaret ettiğinizde, farklı kültürlerle kaynaşmış bir tarih göreceksiniz. Kaçamak geziler yapmak anlamında, ülkenin güzel alanlara sahip olduğunu da deneyimleyeceksiniz. Modern mimari ve tarih burada iç içe geçmiştir.

Bahreyn Neresidir?

Bahreyn, bir ada ülkesidir; üç büyük adayla birlikte birçok adası da vardır. Başkenti Manama’nın yanında, diğer iki büyük adası Muharrak ve Sitra’dır. Deniz nakliyatının yoğun olduğu, denize kıyısının bulunduğu stratejik bir konuma da sahiptir.

Asur, Babil, Pers medeniyetlerinin etkisinde kalan ülke, Müslümanlık’la birlikte farklı bir etkiye girmiştir. 1971 yılında İngiltere’den bağımsızlığını kazanmıştır.

‘‘Bahreyn’’, tatlı ve acı suyu ayıran anlamına gelen ‘‘iki deniz’’ sözcüğünü karşılamaktadır.

Vizesiz Bahreyn Turu Nasıl Olur?

Vizesiz Bahreyn turu, hiçbir izin almadan ve belge toplamadan, ilgili ülkede rahatça tatil yapabilmeniz için bir fırsattır. Buraya kimi uçak şirketlerinin direk uçuşları bulunmaktadır.

Bahreyn’de Nereleri Gezebilirsiniz?

Bahreyn’e gittiğinizde mistik bir kültür esintisine kapılacağınızı söyleyebiliriz. Ülkenin ekonomisi petrole dayandığı için, zenginliğin, ışıltının, göz kamaştırıcılığın en konforlu, en lüks örneklerini de görebilme imkânı edinebilirsiniz.

Başkent Manama’da eskiyle yeninin, tarihle modern mimarinin birlikte yer aldığı bir çekim alanı hissedersiniz. Buradaki ‘‘Bahreyn Ulusal Müzesi’’ ziyaret edilmelidir. Ülkenin ve dünyanın binlerce yıllık tarihleri, İngilizce ve Arapça belgelerle eserler de burada yer almaktadır.

Bir zamanlar ülkenin en etkin bölgelerinden biri olan Riffa’yı da görmeniz gerekir. Dar sokakları, dolambaçlı tarihi yolları, eski evleri ve baharat kokan çarşılarıyla burası, sizi derin bir huşunun içinden, aynı zamanda hareketli bir kültürün cıvıltısına sokacaktır. Bahreyn de sessizlikle karmaşanın harmanlandığı bir yaşam enerjisini hissedebilmenizi mümkündür.

Ülkedeki camileri de görmenizde fayda vardır. ‘‘Al-Khamis Camisi’’ bunların başında gelmektedir. Yapımı hakkında spekülasyonlar bulunan caminin, 7. yüzyılda Emeviler zamanında inşe edildiği belirtilse de bir başka grup da onun 11. yüzyılda yapıldığını düşünmektedir. İçinde oldukça eski arkeolojik malzemelerin bulunduğu hayran olunası bir yerdir.

Vizesiz Bahreyn turu ekseninde, gezeceğiniz diğer bir merkez, ‘‘Bab-el Bahreyn’’dir. Kemerli ve heybetli kapısıyla size karşılayan mekân, İngilizler tarafından yaptırılmıştır.  Çarşısında gezilecek güzel ve ışıltılı yerler vardır.

Denize girmek, dalış yapmak, su sporlarıyla uğraşmak isteyenler için ‘‘Amwaj Adaları’’ büyük imkânlar sunmaktadır. Birçok milyarderin yatlarının bulunduğu, kimi tarafları oldukça kaliteli ve lüks olan bölgenin, uygun bir bütçeyle gelenlere de açık plajları vardır. Ülkenin masmavi sularına dalma fırsatını burada elde edebilirsiniz.

Bahreyn’e gidince yapmanız gereken en önemli şeylerin başında, baharatlarla dolu çarşıları gezmek, lokantaları keşfetmek olmalıdır. Vizesiz Bahreyn turu, sizlere tarih ve kültür etkileşimiyle birlikte, gastromik anlamda da zenginlikler sunmaktadır. Ortadoğu mutfağının türlü çeşitlerini bir arada göreceğiniz mekânlarda, geleneksel bir köfte çeşidi olan ve nohutla yapılan ‘‘falafel’’i muhakkak denemelisiniz. Balıkla servis edilen ‘‘muhammar’’ pilavını da tadabilir; bunların üstüne ‘‘gahwa’’ şeklinde telaffuz edilen Bahreyn kahvesini içebilirsiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal