Vizesiz Bahmalar Turu

Adını sıkça duyduğumuz, ama yerini tam kestiremediğimiz Bahamalar, Orta Amerika bölgesinde bulunan ve Karayipler’e dahil edilen bir ada-ülkesidir. ‘‘Bahama’’, sığı deniz demektir ki, ülkede bu yönde akan nehirler bulunmaktadır. Burası Aravak yerlilerinin ev sahibi olduğu bir ülkedir.

22.06.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:04) Vizesiz Bahmalar Turu

Kristof Kolomb’un keşfettiği bölge, İspanyollar’ın da istilasıyla zaptedilmiştir ve burada zorla çalıştırılan işçiler ortaya çıkmıştır. Ardından, İngilizler buraya yerleşmişlerdir.

Bahamalar ancak 1973’te bağımsız olabilmiş ve ardından, Karayip toplulukları arasına karışmıştır. Başkenti Nassau’dur.

Burası genel olarak, küçük bir tatil adası şeklinde bilinmektedir. Adaların etrafında mercan resiflerini ve kayalıklarını görebilirsiniz. Binlerce minik minik adacığın çevresini sardığı, ikliminin ılıman olduğu Bahamalar doğal yapısıyla gözlerinizi kamaştıracaktır.

Bugün, vizesiz Bahamalar turu sayesinde, oradaki gelişmeleri de kendiniz görebilir, ayrıca doğanın sunduğu nimetler eşliğinde, tatilinizi burada geçirebilirsiniz.

Bahamalar’da Neler Yapabilirsiniz?

Bahamalar’da yapacağınız en temel şey, denizin keyfini çıkarmak olacaktır. Turkuvaza yakın mavi, cam sularıyla, saten gibi incecik kumlarıyla, Bahamalar tatilin tercih edilen ilk adreslerinden biridir.

Vizesiz Bahamalar turu için yapmanız gerek tek şey, bikininizi, mayonuzu ya da şortunuzu yanınıza alarak, güneşin, denizin ve ılık rüzgârın tadını çıkarmak olacaktır.

Bahamalar’da Nerelere Gidebilirsiniz?

Nassau’nın en ünlü plajlarından biri kabul edilen ‘‘Cable Plajı’’, merkeze de oldukça yakındır. Eşyalarınızı hemen toparlayıp, sahile inmeniz ve dalgaların hafif dokunuşlarını teninizde hissetmeniz olasıdır.

Dünyaca ünlü noktalarından bir diğeri de ‘‘Pink Sands Plajı’’dır. Buranın adı mercan resiflerden dolayı oluşan pembe kumlardan gelmektedir ki; sahiline indiğinizde her yerde bu rengi görmeniz mümkündür. Daha önce hiç alışık olmadığınız bir çevreyle karşılaşacağınız plajda, pembenin dışında yeşille mavinin de her türlü tonuna rastlayacaksınız. Üstelik, vizesiz Bahamalar turu sayesinde, hemen uçabileceğiniz bir yakınlıkla, kendinizi işin ve sosyal hayatın yarattığı büyük kaostan buradaki sessizliğe kolayca atabileceksiniz. Plajlar sizleri kucaklayacaktır.

‘‘Ardastra Bahçeleri Hayvanat Bahçesi Ve Koruma Merkezi’’nde de, egzotik, geniş bir ada alanına yayılmış hayvanları kendi doğal ortamlarında görme şansı edineceksiniz. Yüzlerce kuş türü, değişik sürüngen çeşitleri ve egzotik diğer hayvanlar dikkatini çekecektir.

Dünyanın önemli dalış merkezlerinden ‘‘Dean’s Blue Hole’’ de burada bulunmaktadır. Ortasında yer alan ve delik şeklindeki bölümünden dolayı bu isimle anılan bölgede her sene dalış etkinlikleri, kampları ve yarışmaları da düzenlenmektedir.

Tarihi öğrenmek amacıyla, sömürgeciliğin izlerini de burada gözlerinizle görebilme imkânı edinebilirsiniz. İngilizler’in sömürgesi altındayken yapılan ‘‘Charlotte Kalesi’’ kireç taşlarından oluşurken, zindanları, odaları içeren gizemli bir yapıya da sahiptir.

Bahamalar’ın en ilginç yapılarından birini ‘‘Nassau Korsanlar Müzesi’’ oluşturmaktadır. Kapısında iskelet kafalı bir korsanın ve korsan kılıçlarının bulunduğu neşeli müze, 18. yüzyıldan itibaren gelişen korsan kültürünün ilginç yönlerini sizlere sunar. Korsanlara ait başlıklardan silahlara, kıyafetlerden ganimetlere değin birçok şeyi burada görebilir; filmler, müzikler, canlandırmalar eşliğinde korsanlara dair birçok yeni bilgi öğrenebilirsiniz. Ayrıca, bu müzeden sevdiklerinize esprili, değişik hediyeler de alabilirsiniz.

Yeryüzünün en ilginç cennetlerinden biri olan bu ülkeye gittiğinizde, kendinizi ilginç bir serüvenin içinde yüzerken, gezerken, öğrenirken bulabilirsiniz. Vizesiz Bahamalar turu sizlere iyi gelecektir!


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal