18.10.2021-11:38 (Son Güncelleme:18.10.2021-15:22)


1

ANGOLA NEREDEDİR?

ANGOLA NEREDEDİR?

Afrika'nın güneyinin batı kıyısında bulunan Angola, mükemmel doğasıyla insanları büyülüyor. Yerel dillerde Ngola olan ismi zamanla Angola'ya evrilmiştir. Ülkenin komşuları güneyde Nabimya, kuzeydoğuda Kongo Demokratik Cumhuriyeti, doğuda Zambiya'dır. Ülkenin batısında Atlantik okyanusu bulunmaktadır.



2

ANGOLA'NIN RESMİ DİLİ

ANGOLA'NIN RESMİ DİLİ

Resmi dili Portekizce olan Angola'da Kongoca, Chokwe, Umbundu ve Kimbundu dilleri de resmi olarak tanınmaktadır. Eskiden Bantu krallığı olan Ndongo Krallığı'ndan gelen Angola ismi, sömürgeci devlet Portekiz'in denizcileri tarafından önce başkent Luanda ve çevresi tarafından tanımlandıktan sonra ülkenin tamamı için kullanmıştır.



3

Sahip olduğu1 milyon 246 bin kilometrelik alanıyla dünyanın en büyük 23. ülkesi olan Angola'nın sulak alanı neredeyse bulunmamakta olup tamamı karasal alandan oluşmaktadır. Bie dağları Angola'nın merkezindedir ve ülkenin en yüksek zirvesi 2619 metredir. 31 milyonluk nüfusa sahip olan Angola, 1975 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Hükümet şekli cumhuriyettir.



4

ANGOLA'DA YABANİ HAYAT

ANGOLA'DA YABANİ HAYAT

Farklı iklim çeşitliliğine sahip olan Angola, tropikal yağmur ormanlarından çayırlara, geniş otlaklardan dağlık alanlara kadar birçok farklı tipi barındırır. Nambiya'dan başlayan sınırla birlikte kıyı şeridinde çöl başlar. Zengin bir yaban hayatına sahip olan Angola'da fil, gergedan, su aygırı, çita, zürafa, timsah, zebra ve deve kuşu gibi vahşi hayvanlar yaşar.



5

ANGOLA GEZİLECEK YERLER

ANGOLA GEZİLECEK YERLER

Quiçama Ulusal Parkı: 10 milyon kilometrekareye yaklaşan boyutuyla ulusal park, ziyaretçilerine mükemmel bir deneyim yaşatıyor. 1957 yılında doğal park olan yerde çok sayıda yaban hayvan görülebilir. Kalandula Şelaleleri: Afrika'nin en büyük şelalelerinden olan Kalandula, Lucala nehri üzerinden dökülüyor. Miradouro da Lua: Rüzgar ve yağmur nedeniyle erozyonun oluşmasıyla mükemmel bir görüntü oluşan taşlık alan, milyonlarca ziyaretçisini her yıl ağırlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR