Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola'da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola Devlet Başkanıyla ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

18.10.2021-14:39 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:17) Cumhurbaşkanı Erdoğan Angola'da!

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Devlet Başkanıyla ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Luanda'da basın toplantısı düzenledi. Angola Başkanı Manuel Lourenço ile ortak basın toplantısında iki ülkenin kritik anlaşmalar yaptığını vurguladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgularken, ortaklık sürecinin başladığını aktardı. Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti; "Bütüncül bir ortaklık yaklaşımıyla hareket ediyoruz. 17-18 Aralık'ta İstanbul'da 3. Türkiye- Afrika Ortaklık Zirvesi'ni icra edeceğiz. Bildiğiniz gibi 13 Ekim itibariyle Angola'ya doğrudan uçuşlara başladık. Vize serbestisi konusunda değerli dostum 'beklemeye hiç gerek yok' dedi."


BAŞA BAŞA GÖRÜŞTÜLER

Dün İstanbul'dan Angola'ya giden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Manuel Lourenço ile başkent Luanda'da görüştü. İki ülke lideri düzenlenen devlet töreninin ardından baş başa görüştü.

ANGOLA'YA SAVUNMA SANAYİSİNDE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Angola ile savunma sanayiinde iş birliğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola'ya her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde noktaladı; "Afrika kıtasındaki halkları ayrım yapmadan bağrımıza basıyoruz. Adil bir dünya talebimiz var. Adil bir dünya için de el ele vermemiz lazım. Korkmamak gerekiyor. Korktukça bu zulüm Afrika'yı kuşatacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal