Vize aksaklıkları bakanlığı harekete geçirdi: Büyükelçiler görüşmeye çağrılacak

Türk vatandaşlarının artan vize aksaklıkları sebebiyle Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık ABD başta olmak üzere dünyanın önemli ülkelerinin büyükelçileriyle bakanlıkta görüşmeler yapacak. Konunun detayları haberimizde...

16.09.2022-10:16 - (Son Güncelleme: 16.09.2022-16:04) Vize aksaklıkları bakanlığı harekete geçirdi: Büyükelçiler görüşmeye çağrılacak

Son bir kaç aydır Türkiye’den farklı ülkelere seyahat etmek isteyen vatandaşların vize konusunda engellere takılması Dışişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık ABD başta olmak üzere dünyanın önemli ülkelerinin büyükelçileriyle bakanlıkta görüşmeler yapacak ve konu hakkında karşı tarafa gerekli uyarıları yapacak. 

Büyükelçiler görüşmeye çağrılacak

Türk vatandaşlarının artan vize aksaklıkları hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı açıklamada, vizede yaşanan sorunların kasıtlı olarak yapıldığını söylemiş ve vizede problem çıkaran ülkelerin büyükelçilerinin uyarılacağını, gerektiği takdirde ise karşı önlemler alınabileceğini belirtmişti.

Vize sorunu Dışişleri Bakanlığı

Yurt dışından davet almasına rağmen etkinliklere katılamayan akademisyenler ve okul ücretini yatırmasına rağmen vize randevusu alamayan öğrencilerin şikayetleri son günlerde artmıştı. Bakanlığın büyükelçilerle yapacağı görüşmelerde bu konulara da değineceği tahmin ediliyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal