Vikipedi:Vikibahar 2022 yarışması nedir, katılım şartları neler?

Baharın gelmesiyle birlikte Vikibahar 2022 yarışması başladı. Vikipedi tarafından düzenlenen Vikibahar 2022 yarışması gündeme geldi. Yarışmanın ne olduğunu merak edenler ve yarışmaya katılmak isteyenler Vikipedi: Vikibahar 2022 yarışmasının detaylarını araştırmaya başladı. Bununla birlikte Vikipedi: Vikibahar 2022 yarışması nedir? Yarışmaya katılım şartları nelerdir? Gibi sorular da sık sık gündeme geliyor.

01.05.2022-20:29 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-20:29) Vikipedi:Vikibahar 2022 yarışması nedir, katılım şartları neler?

Vikipedi her sene bahar ayında düzenlediği yarışmayla adından söz ettirmeyi başarıyor. Kültürleri tanıtmak adına başlatılan Vikipedi: Vikibahar 2022 yarışması bu sene de gündeme geldi. Yarışmanın detayları, yarışmaya katılmak isteyenlerin ve yarışmayı ilk kez duyanların ilgisini çekti. Yarışmaya katılmak isteyenler, yatışmaya katılım şartlarını araştırmaya başladı.

Vikipedi her sene bahar ayında düzenlediği yarışma ile büyük ses getirmektedir. Her sene düzenlenen yarışmada Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden insanların, kendi kültürlerini kendi dillerinde yansıtan maddeler hazırlamaları istenmektedir. Buna göre katılımcılar, belli şartlar doğrultusunda kendi kültürlerini yansıtan maddeler oluşturmalıdır. Her dilden ve kültürden hazırlanan projeler, en çok katkıyı sağlayan projeler göz önüne alınarak ödüllendirilecektir.

Vikipedi: Vikibahar 2022 yarışmasına katılım;

• Yarışmaya katılmak isteyenler Vikipedi sitesinde yarışmayla ilgili sayfanın altında bulunan katılımcılar tablosuna adını yazarak ilk adımı atmalıdır.

• Daha sonra katılımcılar; Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Başkurdistan, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çingeneler, Don Bölgesi, Ermenistan, Erzyanlar, Esperanto, Estonya, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Kıbrıs, Kırım Tatarları, Kosova, Kuzey Makedonya, Kuzeybatı Rusya Bölgesi, Letonya, Litvanya, Macaristan, Malta, Polonya, Romanya & Moldova, Rusya, Sırbistan, Sırp Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Sorblar, Tatarlar, Ukrayna, Võro ve Yunanistan gibi ülkeler ve halkların kültürleri hakkında Vikipedi maddeleri oluşturmalıdır.

• Yeni maddeler oluşturmak istemeyen katılımcılar, mevcut maddelere ekleme yaparak ve geliştirerek yarışmaya katılabilir. Fakat mevcut maddeler üzerine yazım hatası, biçem düzenleme, kategori ve şablon eklemeden ibaret yapılan değişiklikler kabul edilmeyecektir.

Vikipedi: Vikibahar 2022 yarışmasının kuralları

• Yarışmaya organizatörler müdahale edemez ve herhangi bir hatırlatmada bulamazlar.

• Kuralların en az birini sağlamayan maddeler yarışmanın değerlendirme aşamasında, adil bir yarışma olması amacıyla dikkate alınmayacaktır.

• 21 Mart 2022 saat 0.00 ve 31 Mayıs 2022 saat 23.59 arasında oluşturulan ya da geliştirilen maddeler yarışma kapsamına alınacaktır.

• Organizatörler ve jüriler yarışmaya katılamaz.

• Yarışma süresince yarışmaya katılım devam edebilir.

• Katılımcıların oluşturduğu maddeler, doğrulanabilir olmalıdır. Hazırlanan maddeler güvenilir kaynaklar kullanılarak oluşturulmalı ve Vikipedi biçem el kitabına uygun nitelikte olmalıdır.

• Çeviri ile oluşturulan ve anlaşılmaz durumda olan maddeler yarışmaya dahil edilmez.

• Katılımcıların hazırlayacağı maddelerin en az 3.000 bayt boyutunda olması, mevcut maddelerde geliştirme yapılmışsa da en az 3.000 bayt boyutunda ekleme yapılmış olması gerekir.

• Botların yaptığı değişiklikler, doğal ve olması gereken düzenlemeler olarak kabul edilir ve değişikliği katkı veren kullanıcı yapmış sayılır.

• Başka kullanıcılar tarafından yapılan ve organizatörlerin küçük olarak değerlendirdiği değişiklikler de katkıyı veren kullanın hanesine yazılır.

• Mevcut maddelere yapılan katkılar en az 2 güvenilir kaynaktan destek alınarak yapılmak zorundadır.

• Yeni oluşturulan veya mevcut maddeye eklenen tablo, şablon veya kategoriler yarışmaya dahil edilmez. Tabloların dışında metin içerikleri değerlendirme kapsamındadır.

• En yüksek puan alan 5 katılımcıya, birinciden beşinciye doğru giderek azalan hediye kartları verilecektir.

• Proje kapsamında çekilen özgür lisanslı fotoğrafların Wikimedia Commons'a yüklenmesiyle de yarışmaya katılım sağlanabilir. Çekilen fotoğraflar,Vikipedi'de fotoğrafı olmayan maddelerde kullanılacak şekilde olmalı ve yüklemeden sonra uygun maddeye eklenmelidir.

• Aynı maddeye birden fazla fotoğraf eklenemez. Aksi halde fotoğraflar değerlendirme dışı kalacaktır.

• Birinci yoldan ödül kazanan katılımcı, ikinci yoldan da ödül kazanabilir.

Vikipedi: Vikibahar 2022 yarışmasının puanlaması;

Oluşturulan/geliştirilen her madde: 30 puan

3.000 baytlık bölümden sonra ilave her 3.000 baytlık ekleme: 10 puan

Uygun bilgi kutusu ekleme: 4 puan

3. kaynaktan itibaren her ilave kaynak: 2 puan

Eklenen her kategori: 1 puan

Yarışmanın görsellerle kısmının puanlaması;

Görsel kullanılan her bir madde: 10 puan

Maddeye eklenen her bir görsel: 1 puan

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal