Bedelli askerlik için yeni şartlar nelerdir?

Milli Savunma Bakanlığı, yeni kararlar aldı. Askeralma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile bedelli askerliğe yeni kurallar getirildi. Döviz ile askerlik yapılacak kişilerden güncel kur baz alınarak ödeme alınacak. İşte Milli Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelikteki değişiklikler…

01.05.2022-19:11 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-19:11) Bedelli askerlik için yeni şartlar nelerdir?

Askeralma Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Askerlik yapacak olan kişileri yakından ilgilendiren konu hakkında araştırmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan "Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmî Gazete'de yayımlandı. Bu haber üzerine nelerin değiştiği, yapılan değişikliklerin ne olduğu araştırmaları hız kazandı. İşte Milli Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı yönetmelikteki değişiklikler…

Döviz ödemelerinde güncel kur baz alınacak

Askeralma Yönetmeliğinde yapılan yeni değişiklik ile döviz ile askerlik yapacak olan kişiler güncel kur sistemi baz alınarak ödemelerini yapacaklar. Aynı zamanda bedelli askerlik için müracaat eden daha sonra bu durumdan vazgeçen kişiler aynı yıl içerisinde tekrar başvuru yapabilecekler.

Askeralma Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Askeralma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler nelerdir?

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, askerliğini yapmamış olan ve milletvekilliği üyeliği devam eden kişilerin üyelikleri devam ettiği süre boyunca yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemleri ertelenecek.

Bedelli askerlik için müracaatta bulunan kişilerin vazgeçmesi durumunda başvuru yaptığı yıl içinde yeniden bedelli askerlik yapmaya karar veren kişilerin başvuruları kabul edilecek. Bedelli askerlik için müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenler ise tekrar başvuru hakkı elde edemeyecek. Kurada çıkmayan kişilere de yeni başvuru hakkı tanınmayacak.

Dövizle askerlik yapacak olan kişiler içinse ödeyeceği tutar güncel kur üzerinden hesaplanacak. Yani döviz ile askerlik hizmetinden yararlanacak olan kişiler ödeyeceği tutar için Merkez Bankası’nın o gün için belirlediği Euro fiyatını ödeyecekler.

Mevcut düzenlemede ise yılın ilk günü tespit edilen kur esas alınıyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal