Vergi Kanunlarında Yeni Düzenleme

Vergi mükelleflerini yakından ilgilendiren düzenlemeye dair konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu söz konusu düzenlemenin haftaya Meclisin gündemine sunulacağını belirtti.

24.09.2021-17:56 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-17:56) Vergi Kanunlarında Yeni Düzenleme

Vergi mükelleflerinin merakla beklediği açıklama geldi. AK Parti grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu vergi düzenlemeleriyle ilgili konuşmasında, hükümet olarak vergi kanununda gerekli görülen güncellemelerin tartışılması önümüzdeki hafta TBMM’nin gündemine sunacaklarını ifade etti.

Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, çiftçi ve esnaf vergi mükellefi vatandaşları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Gelecek hafta TBMM gündeminde alınacak olan vergi kanunlarına dair düzenlemelerin, özellikle esnaf ve çiftçileri yakından ilgilendirdiğini ve bu nedenle yapılacak düzenlemelerin tüm vatandaşlar için öneme sahip olacağının altını çizdi.

CNN Türk tarafından konuyla ilgili yapılan habere göre, Meclis’in yasama yılına girmesiyle birlikte yürürlükteki vergi kanunlarına ilişkin kapsamlı bir düzenleme olacak. Söz konusu düzenleme 55 madde halindeki bir paketle gündeme gelecek. Paketin içeriğine ilişkin son hazırlıkların tamamlandığı ve gündeme alınmak üzere TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere gün sayıldığı ifade edilmekte.

TBMM'YE SUNULAN PAKETİN İÇERİĞİNDE NE VAR?

Yapılması planlanan düzenleme ile birlikte küçük esnafın faydalanacağı vergi muafiyeti söz konusu. Ciro hacmi 240 bin liradan az olan esnafı ekonomik olarak korumak maksadıyla vergiden muaf sayılacağı belirtiliyor.

Vergi düzenleme paketinin içinde küçük esnafın yanında tarımın ve çiftçinin desteklenmesi amacıyla da düzenlemelere yer verilecek. Çiftçiler için mazot desteği ve vergi muafiyetinin sağlanacak.

E-ticaret yapanlar ve Youtuber’lar gibi internet aracılığıyla gelir elde edenler için de düzenleme geliyor. İnternet üzerinden yayınladıkları videolara reklam ekleyerek videonun paylaşıldığı sosyal medya platformu üzerinden gelir elde eden bu kişiler artık vergi mükellefiydi. Defter tutmak zorunda olan bu kişiler yapılacak düzenleme ile artık vergi mükellefi sayılmayacak ve defter tutma zorunlulukları kaldırılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal