Türkiye’deki Orman Yangınları İle İlgili YPG/PKK'lı Teröristten İtiraf! Bakın Kaç Dolara Yakmış

Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada YPG/PKK lehine eylemlerde bulunduğu tespit edilen Suriyeli M.Ş.S'nin ifadesi belli oldu.

24.09.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-17:51) Türkiye’deki Orman Yangınları İle İlgili YPG/PKK'lı Teröristten İtiraf! Bakın Kaç Dolara Yakmış

Türkiye’deki orman yangınlarıyla ilgili, terör örgütü YPG/PKK lehine faaliyet gösterdiği belirlenen ve Adana'da tutuklanan Suriyeli M.Ş.S. ifadesi belli oldu. 

Suriyeli M.Ş.S. ifadesinde, Suriye'deki bir teröristle konuştuğunu ve konuştuğu teröristin kendisine iş teklif ettiğini, işin ne olduğunu sorduğunda ise; "YPG adına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın ateşin büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek. Ben de kabul ettim" dediği öğrenildi. Çıkardığı bu yangınlardan ise bin ya da 2 bin dolar kazandığı da ekledi. 

Türkiye’deki orman yangınlarıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, terör örgütü YPG/PKK lehine faaliyet gösterdiği gerekçesi ile tutuklanan Suriyeli M.Ş.S. hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan hazırlanan iddianame, Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan iddianamede; Suriyeli M.Ş.S.’nin, YPG/PKK'lı terör örgütü üyeleri ile irtibat ve iltisaklı olduğu, YPG/PKK lehine propaganda ve üye temini yaptığı ve örgütsel toplantılara katıldığı belirtildi. 

Ayrıca Suriyeli şüphelinin terör örgütü DEAŞ ve FETÖ ile ilişkili 2 kişiyle daha irtibatta olduğu ifade edildi. 

TÜRKİYE’DEKİ YANGINLARININ BÜYÜKLÜĞÜ PARAYI BELİRLİYOR 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı ifadeler de yer aldı. YPG/PKK'nın Türkiye genelinde eylem, saldırı-sabotaj yapılması amacıyla mülteci veya kaçak olarak ülkeye giriş yapan kişilerle irtibata geçtiği belirtildi. Bir yıl önce Suriye’den Türkiye’ye kaçak olarak geldiğini söyleyen M.S.Ş., Suriye’de yaşayan YPG/PKK üyesi olan eşinin akrabası Ezuz Halil El Turgi'yi cep telefonu ile görüntülü konuşarak terör eylemlerine dair direktifler aldığını söyledi. YPG/PKK üyesi Turgi’nin kendisine ‘Bol paralı bir iş var yapar mısın?’ diye sorduğunu ve kendisinin ne yapacağım peki diye sorduğunda, 'YPG adına çalışıyorum, bizde para çok, Adana'da orman yak, araç yak, TIR yak, tarla yak, önüne ne geliyorsa yak, yaktığın ateşin büyüklüğü kazanacağın paranın büyüklüğünü belirleyecek’ dediğini ifade etti. 

ORMAN YANGININDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ 

Eşinin akrabası olan Terörist Ezuz Halil El Turgi'nin eylem esnasında kanıt istediğini söyleyen M.S.Ş., Turgi’nin kedisine; ‘Yakacağın ormanın, aracın yanına gittiğinde eline bir kağıt al, kağıt üzerine tarih, saat ve yeri yaz. Benzin dökerek yangın çıkar videolu bir şekilde kamera kaydı yap, bu kaydı bana at, yapmış olduğun eyleme göre sana bin veya 2 bin dolar havale yaparım. Hiç kimseden korkma seni yakalayamazlar, bir şey yapamazlar, söylediklerimi yapmazsan beni aldattığını düşünürüm.' dediğini ifade etti. 

Suriyeli şüpheli ayrıca bahsi geçen akrabasının Konya ve Ankara’da da bazı kişilere terör eylemi yapması konusunda direktifler verdiğini söyledi. Tutuklu M.Ş.S.’nin, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacağı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal