Vergi Borcu Yapılandırmada Başvurular Uzatıldı mı?

Resmî Gazete'de yayınlanan kararın sonrasında normal şartlar altında 31 Ağustos 2021 tarihi itibari ile son bulacak olan vergi borcu yapılandırma sürecinde başvuru süresi ve ödeme tarihinde değişiklik yapıldı.

27.08.2021-18:17 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-18:31) Vergi Borcu Yapılandırmada Başvurular Uzatıldı mı?

GSS, işsizlik sigortası primleri, iş kazası, trafik cezaları, meslek hastalığı, malullük sonucunda doğan alacaklar, Bağ-Kur'luların daha önce durdurulmuş olan hizmet sürelerinin ihyasından doğan alacaklar gibi pek çok önemli borç, 7236 sayılı yapılandırma kanununun içerisine eklenmişti. Yapılandırma başvurularının sonrasında borçlara, 36 ay taksit ile ödeme imkânı da sağlandı.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURULARI UZATILDI MI?

Vatandaşların kamuya olan borçlarına dair yapılandırma başvuruları sürüyor. Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmiş olan 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu'nda bulunan borçlar için vatandaşların, 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi ve borcunun da ilk taksitini 1 Kasım 2021 tarihine kadar yatırması gerekiyordu. Alınan söz konusu yeni kararın sonrasından bu süre 1 ay daha uzatılmış oldu.

Yeni Yapılandırma kapsamında vatandaşların borçlarından faizden taksite pek çok avantaj ile kurtulmasına olanak veren düzenleme ile ilgili kabul edilen başvuru süresi 1 ay daha uzatılmış oldu.

Yapılandırma kanunu düzenlemesi Nisan ayı ve öncesine ait kesinleşmiş borçları da bünyesinde topluyor.

VERGİ BORÇLARI TAKSİTLİ ÖDENEBİLİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak kabul edilen karara göre 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin Kanun'da yer alan başvuru tarihi ve ilk ödeme tarihi 1 ay ertelendi. Yapılandırma fırsatından yararlananlara; borçlarını 2'şer aylık periyotlar ile ve 6, 9, 12, 18 taksit seçeneği ile ödeyebilme fırsatı sunuluyor. Vatandaşlar, vade farkını ödemek sureti ile bu seçeneklerinden birini tercih edebiliyor. 18 ay taksit seçeneğini tercih edenler, borcunu 36 ay içerisinde ödeyebiliyor.

YAPILANDIRMA KAPSAMINDA OLAN BORÇLAR NELER?

Yapılandırma kapsamı içerisinde değerlendirme işlemine alınan pek çok borç kalemi bulunuyor. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:

Genel Sağlık Sigortası primleri, Sigorta primleri, İşsizlik Sigortası primleri, 30 Nisan ve öncesi işlenen fiillere ilişkin (trafik gibi) idari para cezaları,

İş kazası, meslek hastalığı ya da malullük sonucunda doğan rücu alacakları, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası hâlinde doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, öğrenci kredileri gibi pek çok borç, yapılandırma kapsamı bünyesinde alınabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal