Venezuelalı Eski Askeri İstihbarat Başkanı, ABD'nin İsteğiyle Gözaltına Alındı

Venezuela askeri istihbaratının eski başkanı ve Ulusal Meclis üyesi Hugo Carvajal, ABD'nin isteğiyle Madrid’de uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

13.04.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-12:32) Venezuelalı Eski Askeri İstihbarat Başkanı, ABD'nin İsteğiyle Gözaltına Alındı

İspanya Ulusal Polis Birliği, Venezuela askeri istihbaratının eski başkanı Hugo Carvajal'in Madrid'de gözaltına alındığını açıkladı. Polis Birliği, "Hugo Carvajal bugün öğleden sonra Madrid'de tutuklandı" açıklamasında bulundu.

ABD'YE İADE EDİLECEK

Diğer yandan gün içinde Venezuelalı gazeteci Nelson Bocaranda, Carvajal'ın tutuklandığını ve yakın bir zamanda ABD'ye iade edileceğini aktardı.

'ABD'DE DAHA GÜVENLİ'

Carvajal'e yönelik suçlama 'uyuşturucu kaçakçılığı' olarak belirtilmesine karşın Bocaranda, durumun çok daha farklı olduğunu bildiren Bocaranda şu şekilde konuştu;

"İsimsiz üst düzey idari görevlileri kaynak gösteren haber ajansı Reuters, Carvajal'in ABD'li yetkililerle işbirliği yapmasının beklendiğini ve Venezüella'daki terör örgütleriyle ilişkileri hakkında bilgi vermesinin gerektiğini açıkladı. Kaynak, Carvajal'ın bazı bilgilere sahip olduğunu ve ABD'de daha güvenli olacağını açıkladı."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal