Venezuela Devlet Başkanı Maduro: ABD Petrolümüzü Almak İstiyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan ABD'nin oyununu ortaya çıkaran bir açıklama geldi. Maduro yaptığı açıklamada, ABD'nin Venezuela'nın petrollerine el koymak için böyle bir hamle yaptığını söyledi.

31.01.2019-08:52 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-08:44) Venezuela Devlet Başkanı Maduro: ABD Petrolümüzü Almak İstiyor

Maduro, sosyal medya sayfasından yayınladığı videoda, Venezuela'ya karşı başta ABD olmak üzere, uluslararası alanda da desteklenen psikolojik ve medyatik bir savaşın açıldığını kaydetti.

"ABD MEDYASINA İNANMAYIN"

Ülkesinde, ABD hükümeti tarafından finanse edilen ve idare edilen darbe kalkışmasının olduğunu tekrarlayan Maduro, "Yalan haberler yapıp, üstünde oynanmış videolar yayınlıyorlar. ABD basınının size gösterdiklerine kanmayın. Venezuela'ya müdahale etmek amacıyla benim kitle imha silahları bulundurduğumu uyduramadıkları için, her gün yalan haberlerle ülkemize müdahaleyi haklı göstermeye uğraşıyorlar." biçiminde konuştu.

"BİZ BİR BARIŞ HALKIYIZ"

Maduro, ABD halkını bilinçli ve birlik olmaya davet ederek, "Latin Amerika'da, bir Vietnam olayı olmasına izin vermeyelim. Eğer ABD, bize müdahale etmeye cüret ederse, hayal ettiğinden daha kötü bir Vietnam ile karşı karşıya kalır. Şiddete mahal vermeyelim, biz bir barış milletiyiz. Simon Bolivar ve Hugo Chavez tarihiyle onur duyuyoruz." diye konuştu.

"SALDIRGANLIKLARININ NEDENİ, DOĞAL ZENGİNLİKLERİMİZ"

Venezuela'da sağlam bir demokrasinin bulunduğunu ve Venezuela'nın saygı gösterilmeyi hak ettiğini ifade eden Maduro, şu şekilde devam etti:

"Biz dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkesiyiz. ABD, Libya ve Irak'ta yaptığı gibi bizim petrolümüze el koymaya uğraşıyor. Dünyanın en fazla altın rezervi ve dünyanın dördüncü en çok doğal gaz rezervi bulunan ülkesiyiz. Bize saldırmalarının nedeni büyük oranda doğal kaynak ve enerji zenginliğine sahip olmamızdır. Bu nedenle sizleri bilinçli olmaya, Donald Trump hükümeti etrafındaki Mike Pompeo, John Bolton, Mike Pence gibi radikallerin Venezuela hakkındaki yalanlarına inanmamaya ve yönettikleri darbeye izin vermemeye davet ediyorum."

" ABD İÇİN YENİ BİR VİETNAM İSTEMİYORUZ"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD ile yakın ilişkiler kurma dileğinde bulunarak, "ABD, Donald Trump'tan çok daha büyüktür. Bu nedenle barışçıl ve diplomatik yollardan sıkıntılarımızı çözmek istiyorum ve Venezuela halkına saygı duymanızı rica ediyorum. ABD halkının desteğini, özellikle Amerikamızda yeni bir Vietnam olmaması için talep ediyorum." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal