Veliaht Prens Al Sabah'ın Türkiye ve Erdoğan ile İlgili Dikkat Çeken Sözleri: Bu Duruşu Unutmayacağız

Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Meş’al Al Cabir Al Sabah, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldi. Prens Şeyh, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

13.07.2021-10:59 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-11:09) Veliaht Prens Al Sabah'ın Türkiye ve Erdoğan ile İlgili Dikkat Çeken Sözleri: Bu Duruşu Unutmayacağız

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın son dakika haberine göre, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Al Sabah, resmi ziyaret kapsamında ülkede bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet ile Kuveyt'teki Beyan Sarayı'nda görüşme gerçekleştirdi. 

Son dakika haberine göre, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Meş’al Al Cabir Al Sabah, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldi. Al Sabah, ''Erdoğan, duruşu, sözü ve eylemiyle cesur bir adam. Ona karşı sevgi ve saygımız var.'' diye belirtti.

'ERDOĞAN DURUŞU VE SÖZÜYLE CESUR BİR ADAM'

Beyan Saray'ındaki görüşmede, Veliaht Prens Al Sabah, ülkesi ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkinin derinliğine dikkat çekerek, 1971 senesinde Kuveyt Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği'nin açılışını gururla andıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Kuveyt'e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Al Sabah, ''Erdoğan, duruşu, sözü ve eylemiyle cesur bir adam. Ona karşı sevgi ve saygımız var.'' diye konuştu.


'KUVEYT KARDEŞLERİNİN VE DOSTLARININ DURUŞLARINI UNUTMAZ'

Veliaht Prens Al Sabah, dost ülke Türkiye'nin Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ve ona eşlik eden heyetin ikinci ülkeleri Kuveyt'i ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti konuşmalarında.

1990 tarihinde Irak'ın Kuveyt'i işgali esnasında Türkiye'nin tutumunu anımsatan Veliaht Prens Al Sabah şu ifadeleri kullandı:

''Kültürü ve halkı bakımından kadim olan bu ülkenin vefalı ve sadık duruşlara sahip olması şaşırtıcı değil. Teşekkürlerimizi yineliyoruz. Kuveyt, kardeşlerinin ve dostlarının duruşlarını unutmaz.''

TÜRKİYE, KUVEYTLİ TURİSTLER İÇİN BİR DESTİNASYON HALİNE GELDİ

Kuveyt ile Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ilişkiler ve güvenlik iş birliğinin gücüne de değinen  Veliaht Prens Al Sabah, ''Türkiye, Kuveytli turistler için bir destinasyon haline geldi.''


Veliaht Prens Al Sabah, resmi ziyaretler ve ikili görüşmelerin sonuçlarına ve Türk tarafıyla yapılan siyasi istişarelere ek olarak, Kuveyt-Türkiye ortak iş birliği komitelerinin oturumlarının sonuçlarını ve bunlarda gösterilen tüm çabaları övgü sözlerle belirterek, ''İki ülke arasındaki ticaret hacmindeki artış ve ihracat hacmindeki büyüme, ilişkilerin gücünün açık kanıtıdır.'' cümlelerine yer verdi. Kuveyt yönetimi, hükümeti ve yatırım organlarının, her iki taraf için kalkınma fırsatlarının ekonomik yönü sebebiyle, dost ülke Türkiye'deki Kuveyt yatırımlarının hacmindeki artıştan gurur duyduğunu ifade eden Veliaht Prens Al Sabah, Türk şirketlerinin Kuveyt'te bazı önemli altyapı projelerinin uygulanmasındaki rolüne övgü dolu sözlerde bulundu.

Veliaht Prens Al Sabah son olarak da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a hitaben, ''Mustafa kardeşim, Kuveytlilerin gönlünde sizlere karşı bir sevgi var. Siz de sevgimiz de her daim var olsun.'' 

İkili görüşmede, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğine dikkati çeken Mustafa Şentop da ''Halklarımız arasında tarihten gelen köklü bağlar, müşterek kültürel değerler ve karşılıklı muhabbet, ülkelerimiz arasındaki dostluk zeminini daha da kuvvetlendiriyor.'' diye konuştu.

İki ülke arasındaki iş birliğini her alanda daha da derinleştirmek için gayret sarf ettiklerini belirten Mustafa Şentop, bu bağlamda, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bir müddet inkıtaya uğrayan karşılıklı üst düzey ziyaretlere yeniden başlayabilmekten ve yüz yüze görüşebilmekten memnuniyet duyduğuna dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal