Macaristan'dan AB'ye Uyarı: Afganlar Geri Geliyor Türkiye ile Anlaşın

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijarto, Brüksel'de katıldığı toplantıda AB'yi Afganlar konusunda uyardı.

13.07.2021-08:41 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-08:41) Macaristan'dan AB'ye Uyarı: Afganlar Geri Geliyor Türkiye ile Anlaşın

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Almanya Brüksel'de Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısına katıldı.

Brüksel'de katıldığı toplantı sonrasında Macar gazetecilere konuşan Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, gelecekte dünya siyasetini ve ekonomisini salgın ve göçün belirleyeceğini ve Avrupa Birliği'nin de buna hazırlanması gerektiğini belirtti.

AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ İÇİN GÖÇ DALGASI DURDURULMALI

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa'nın güvenliğinin sağlanabilmesi için göç dalgalarının durdurulması gerektiğini belirtti.

NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinin güvenlik sorunu anlamına geleceğine dikkat çeken Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, bunun da Afganistan'ı tekrar göç kaynağı yapabileceğini belirtti.


TÜRKİYE İLE SORUNLAR BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, şimdiden günlük binlerce ailenin Afganistan'ı terk ederek Avrupa'ya doğru yola çıktığına vurgulayarak, ''Yeni göç baskısını önlemek için Türkiye'yle göç konusunda tüm sorunlar bir an önce çözülmeli.'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal