Küba'da Halk Yıllar Sonra Komünizme Karşı Çıktı!

Rejim karşıtı gösterilere tepki gösteren Devlet Başkanı Diaz-Canel, halktan devrime sahip çıkmasını istedi. Kıtlık karşısında sokağa dökülen göstericiler ise dükkanları yağmaladı.

12.07.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-16:31) Küba'da Halk Yıllar Sonra Komünizme Karşı Çıktı!

Küba’da koronavirüs salgını sebebi ile krizin yaşandığı bir dönemde gösterilerde yaşanıyor.

"Özgürlük" diye bağıran ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in istifa etmesi için çağrıda bulunan binlerce Kübalı kişi Havana'dan Santiago'ya sokak protestolarına katıldı.

Havana'nın güneybatısındaki yaklaşık 50 bin kişilik bir kasaba olan San Antonio de los Banos'ta yapılan protestoda çoğunluğu gençlerden oluşan göstericiler, Diaz-Canel'i protestolarla hedef aldı.

DÜKKAN ve MAĞAZALAR YAĞMALANDI

Hükümete karşı yapılan gösteriler devam ederken, bazı bölgelerde dükkanların ve mağazaların yağmalandığı, araçların devrildiği ortaya çıktı.

Sosyal medya aracılığı ile yayılan görüntülerde, camları kırıp dükkanlara girenler, alabildikleri malzemelerle bölgeden uzaklaştı.

"DEVRİMİ SAVUNUN ÇAĞRISI"

Göstericilerin "Diktatörü devirin" şeklindeki sloganlarına Diaz-Canel'den cevap geldi.

Bir televizyon kanalından halka sesleniş konuşması yapan ülkenin lideri, ABD'yi karışıklıklardan sorumlusu olarak suçlayarak, provokasyonlara göz yumulmayacağının altını çizdi.

Küba Devlet Başkanı, ülkede son zamanlarda görülen en büyük protestolar karşısında halktan devrimi savunmalarını istedi. Komünist rejim destekçileri, Fidel Castro'nun fotoğraflarıyla alana indi.

ELEKTRİKLER KESİLİYOR İLAÇ VE GIDA SIKINTISI YAŞANIYOR

Kübalı Claris Ramirez adlı bir sakin, "Elektrik kesintilerini protesto ediyorlar. İlaç da yok." dedi.

Karayip ülkesi Küba'da halk, ilaç ve gıda sıkıntısı yaşanmasının yanı sıra elektrik kesintilerinin bitmemesi ile ilgi isteklerini protestolarla dile getiriyor.

"GÖSTERİLERİN SORUMLUSU ABD"

Devlet Başkanı Diaz-Canel, "Koronavirüs salgını dünyanın başka yerinde yokmuş gibi Küba-Amerikan mafyası, sosyal medya fenomenlerine para vererek bu eylemlere yol açtı." dedi.

Miguel Diaz-Canel, 2018'de Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun kardeşi Raul Castro'dan sonra ülkede devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Pandemiden sonra ülkede meydana gelen sorunların daha da artması üzerine halk, sosyalist yönetime başkaldırdı.

"ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ"

Meydanlara inen Kübalılar, sosyalist rejime son vermek için "Kahrolsun diktatörlük, özgürlük istiyoruz" sloganları attı.

"BIDEN HELP CUBA"

Amerikan bayrağı açan Kübalılar, ABD Başkanı Joe Biden'a yardım istediler.


TÜRK SOLCULAR KÜBA HAYALİ KURARKEN KÜBALILAR ÜLEKDEN KAÇIYOR

Türkiye yaşayan bazı solcuların hayalindeki ülke olan Küba'da her şeyin çok güzel olduğu yıllardır söyleniyor ancak ülke sosyalizmden bıktı, meydanlarda isyan sesleri yükselmeye başladı.

Küba, yapılan ambargolar nedeni ile yıllardır açlık ve sefillik içinde yaşıyor. Türkiye'de ise Küba'ya hayran olan bazı gazeteci ve yazarlar, yıllardır Küba'nın sosyalizmle mutlu olduğunu yazıp çiziyor.

Türk solcular, Küba'da yaşamanın hayalini kurarken Kübalılar kaçak yollardan ülkeden kaçmak için yoğun çabalar veriyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ: SOSYALİZM YAŞATIR

Küba'da meydana gelen olaylardan sonra Türkiye'deki bazı isimlerin Küba hakkındaki güzellemeleri, sosyal medyada dolaştı.

Bunlardan biri Zülfü Livaneli'ydi.

Livaneli, "Bu zor günlerde içimi ferahlatan tek şey, Küba'nın verdiği insanlık ve dayanışma dersleri. Sosyalizm yaşatır." ifadelerine yer vermişti.

Şirin Payzin ise Küba'ya olan hayranlığını, aşı bulunduğu haberleri üzerine gösteriyordu: "Ve bir gün gelir o Küba bütün dünyaya derman olur." ifadelerini kullanmıştı.

Küba'yla ilgili yalanlardan bazıları da Orhan Aydın tarafından sosyal medyaya pompalanıyordu.

Aydın, milletvekili ile garsonun eşit maaş aldığını, 47 yıldır cinayet işlenmediğini ve ülkede kanserden ölenin olmadığını söylüyordu.

Gerçekler ise tam tam tersini gösteriyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal