Afgan Mülteciler Türkiye'ye Geliyor

Afgan vatandaşlarının Türkiye yolculuğu devam ediyor. İran güzergahını kullanan Afganlar, kafileler halinde Türkiye'ye geliyor.

12.07.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-13:58) Afgan Mülteciler Türkiye'ye Geliyor

Afganistan'da Taliban'ın güçlenmesinden tedirgin olan Afganistan vatandaşlarının, Türkiye'ye gelişleri devam ediyor.

Sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerde, uzun kuyruk oluşturan yüzlerce Afganlının, gruplar halinde bir güzergah üzerinde yürüdüğü görüldü.

MÜLTECİLERİN TÜRKİYE YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Afganistan'dan başlayan yolculuk mültecilerin, İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi. Ülkemize giriş yapan Afgan göçmenlerin sayısının günde 500 ila 1000 arasında olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapan kişilerin yanı sıra Afgan memurların da vize başvurusu aracılığı ile oturum izni almaya çalıştığı ifade ediliyor.

ABD'NİN ÇEKİLME SÜRECİ

Türkiye'ye vize başvurusu yapan Afgan memurların çok az bir kısmının vize alabildiği iddialar arasında.

Geride bıraktığımız günlerde Bagram hava üssünü Afgan yetkililere devreden ABD, Afganistan'da kalan son askerlerini de ülkeden çekme hazırlığında.

ABD Başkanı Joe Biden, 15 Nisan'da yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta çekilme sürecinin başlatılacağını, Afganistan'ın işgalinin yıl dönümü olan 11 Eylül'ün önce tüm askeri kuvvetlerin çekilmiş olacağı sözlerine yer vermişti.

20 YIL SÜREN SAVAŞIN BEDELİ 2 TRİLYON DOLARDAN FAZLA

ABD ve NATO müttefikleri, 11 Eylül saldırılarının sorumlusu tutulan El Kaide örgütü militanlarının sakladığı ve koruduğu gerekçesi ile 7 Ekim 2001'de Afganistan'a girmişti.

ABD'nin Brown Üniversitesi'nin yaptığı "Savaşın Maliyetleri" projesi kapsamındaki tahminlere göre, 20 yıl süren savaş için 2 trilyon dolardan fazla para harcandı.

ABD'den 2 bin 442 askerin öldüğü, 20 bin 666'sının yaralandığı savaşta, 1144 NATO personeli de yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal