Joe Biden McDonald's ve Burger King'i Eleştirdi

ABD Başkanı Joe Biden, ülke ekonomisindeki rekabeti teşvik etmeyi hedefleyen kararnameyi imzaladı.

12.07.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 12.07.2021-13:09) Joe Biden McDonald's ve Burger King'i Eleştirdi

İş değişikliğini imkansızlaştıran durumlara tepki veren ABD Başkanı Biden, iki  dev hamburger şirketini örnek verdi.

Amerikan kapitalizminin temelinde açık ve adil rekabet olduğunu söyleyen Biden, kendisini "gururlu kapitalist" olarak tanımladı.

"Rekabetsiz kapitalizm, kapitalizm değildir, sömürüdür." ifadelerini kullanan Biden, ABD merkezli McDonald's ve Burger King'i eleştirdi.

"O KÖFTENİN İÇİNDE TİCARİ SIR MI VAR"

Daily Maily'in yaptığı habere göre, Biden, orta gelirli ailelerin rekabetin önlenmesi nedeni ile her yıl ortalama 5 bin dolar kaybettiğini belirtti.

26 yaşındaki bir çalışanın daha yüksek maaş teklifi almasına rağmen mevcut çalıştığı yerden ayrılamadığına dikkat çeken, "McDonald's'ın sözleşmesinde maddeler vardı: McDonald's'a gitmek için Burger King'den ayrılamazsınız. O köftenin içinde ne olduğuna dair ticari sır mı var?" sorusunu yöneltti.

REKABETE TEŞVİK ETMEK İÇİN DÜZENLEMLE

Biden, imzaladığı kararnamenin federal hükümetin antitröst yasalarının tam ve agresif bir biçimde uygulanmasını taahhüt ettiğinin altını çizdi.

Sözü edilen kararnamede, iş gücü piyasası, sağlık, ulaşım, internet, teknoloji, bankacılık gibi alanlarda rekabeti teşvik etmeye yönelik düzenlemeler yer alıyor.

Kararname ile ekonomik hareketliliğe engel olan "gereksiz" mesleki lisans gerekliliklerine sınır koymak, iş değiştirilmesinin kolaylaştırılması ve ücretlerin artırılmasına yardımcı olunması amaçlanıyor.

BANKA DEĞİŞİMİ, REÇETELİ İLAÇ FİYATLARI, ÇİFTÇİLER...

Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) küçük işletmeler için daha az seçenek veren birleşmeleri dikkatli bir şekilde incelemesi ve kurumları antitröst yasalarını sıkıca uygulamaya geçilmesi için düzenlemelerin de bulunduğu kararname, FTC'nin büyük teknoloji şirketlerine yönelik rekabet endişelerini değerlendirmek ve rekabetçi olmayan anlaşmalara yasak koymak ya da sınır koymak için kurallar yayınlamasını sağlamayı hedefliyor.

Kararname ile tüketicilerin banka değiştirmelerini kolaylaştıracak, reçeteli ilaç fiyatlarını düşürecek, çiftçileri güçlendirecek ve gelirlerini artıracak düzenlemelerin de uygulanmaya geçilmesi de amaçları arasında.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal