Vekaletle Kurban Fiyatları Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2021 vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıkladı. Peki, Vekaletle kurbanlık fiyatı ne kadar?

18.06.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-11:51)

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen '2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu' tanıtım toplantısına katıldı. Sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2021 VEKALETLE KURBAN KESİM ÜCRETİ NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı vekalet yolu ile kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125 lira, yurt dışında ise 925 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, TDV Genel Merkezi'nde 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' teması ile düzenlenen '2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu' tanıtım toplantısında yapmış olduğu konuşmada, kurban ibadetinin Allah'a yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışı olduğunu açıklamalarına ekledi.

Kurbanın, imkanlar ve inanılan değerler uğruna feda edebilme erdemi kazandıran büyük bir ibadet olduğunu dinleyicilere hatırlatan Başkan Erbaş, 'İnsanlığın pek çok sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı günümüzde, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır." sözlerini kullandı.

GEÇTİĞİMİZ YIL KURBAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE NE KADAR KURBAN HİSSESİ DAĞITILDI?

Başkanlığın, TDV ile yapmış olduğu en önemli hizmetlerden birinin yaklaşık 30 yıldır 'Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu' olduğunu hatırlatan Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

'Vakfımız, milletimizin kurban vekaletlerini, dinimizin esaslarına uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirmektedir. Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 557 bin 311 hisse kurban, yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasında, yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.'

BAĞIŞ NASIL YAPILIR?

Konu hakkında farklı kuruluşlar ile işbirliğine gidileceğini, iletişim halinde olunacağını ifade eden Erbaş, bağış yapmak isteyen Müslümanların belirtilen internet siteleri üzerinden elektronik ortamda bağışta bulunabileceğini ifadelerine ekledi. Bir başka yandan da il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT şubeleri ile birlikte banka yolu ile de vekaletle kurban organizasyonuna katılım gösterilebilecek. İlgili kişiler 0312 4169000 numarasından da ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olabilirler.

2021 KIZILAY KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ VEKALET ÜCRETLERİ NELERDİR?

Kızılay tarafından yapılmış olan açıklamaya göre 2021 kurban vekalet bedelinin yurt içinde 1050 TL, yurt dışında ise 125 dolar ya da 105 avro olduğu bilgisi paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal