Vejetaryen Beslenme Nasıl Olur?

Vejetaryen olan insanlar daha çok bitkisel ürünler tüketirler. Hayvansal ürünleri (kırmızı et, tavuk, balık, süt ve sütten yapılan ürünler) gibi ürünleri tüketmezler. Vejetaryen kendi içerisinde gruplara ayrılır. Peki vejetaryen beslenme nasıl olur? İşte detaylar…

26.06.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-10:40) Vejetaryen Beslenme Nasıl Olur?

Vejetaryen beslenme, tavuk, balık et gibi hayvansal besinleri tüketmeden beslenme şeklidir. Vegan beslenme, Lakto- vejetaryen, Lacto-ovo vejetaryen, Semi vejetaryen (yarı vejetaryen) olmak üzere çeşitleri vardır.

VEGAN BESLENME

Vegan beslenme şekli oldukça zor bir beslenme şeklidir. Çünkü burada besinlerin aslında vücudunuz için yararlı olan vitamin ve minarelleri asıl kaynaklarından sağlamamaya neden oluyor.  Dışarda yemeye düşkün kişiler bu tarz beslenmeyi yapamazlar. Vejetaryen beslenme uygulayan kişilerde kolesterol seviyesi çok düşük olur. Hatta hiç et yemeyen vegan grubunda kolesterol seviyesi oldukça düşüktür. Kalp ve damar hastalıkları vejetaryen beslenenlerde %24 daha az ölüm riski oluşmasını sağlar. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve obezite olma riski de oldukça düşmektedir.

Vejetaryen beslenenlerde, kabızlık ve hazımsızlık gibi şikayetler görülmez. Sindirim sistemleri daha düzenli çalışır. Sağlıklı yaşamak için oluşması gereken bir hayat biçimi olarak gösterilir.  Vejetaryenler için beslenme değil, bir yaşam biçimidir. Sağlıklı olmaya özen gösterirler. Spor yaparlar, sigara kullanmazlar ve kilolarına dikkat ederler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal