Vatandaşlar isyanda: Otopark aidatlarına zam!

Otopark ücretlerine gelen son zamlardan sonra çareyi araçlarını yollara park etmekte bulan sürücüler, sokaklarda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

20.09.2022-13:53 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-14:20) Vatandaşlar isyanda: Otopark aidatlarına zam!

İSPARK’tan sonra özel otoparklarda ücretlerine zam yapmaya başladı. Yenibosna’da bulunan Kutumcukent yönetimi de otopark aidatlarına zam yaptı. Yapılan son zam sonrasında tepki gösteren işyeri çalışanları çareyi araçlarını sokaklara park etmekte buldu. Trafiği olumsuz etkileyen araçlar drone ile havadan görüntülendi.

Otopark ücretlerine yapılan zam sürücüleri isyan ettirdi

Bahçelievler’de bulunan Kuyumcukent otopark yönetimi, yapılan son zamlardan sonra aidat fiyatlarını güncelledi. Ücretlerin iki katına çıkmasına tepki gösterdi. İşe giden yüzlerce kişi araçlarını yol kenarları ve ağaçların altına bırakmaya başladı. Yapılan zamlardan dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, bu duruma bir müdahale edilmesini istiyor. 

"Otopark ve kira zamları oldukça yüksek"

Kuyumcukent bölgesinde çalışan Harun Ergün “Kuyumcukent’te yapılan aidat, otopark ve kira zamları oldukça yüksek. Hepsinde yüzde yüz yirmi zam oldu. Bu zamlardan dolayı vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına bırakıyor bunlar büyük kazalara da sebep olabilir.Genelde hepsi işçi sınıfı zaten bir protesto olacağını da zannetmiyorum. Daha önce de eylem yapıldı ama hiç bir anlamı olmadı. İnsanlar kendilerince bu şekilde çözüm bulmaya çalışıyorlar. Kaldırımlara bir milim iki milim de çıkmış olsa araçlara ceza kesiliyor. Yönetim kaldırıma çıkan araçlardan şikayetçi oluyor. Müşteriler için açık otopark sistemi var” şeklinde konuştu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal