Türkiye’den devrim niteliğinde hamle: Körfez ülkelerine demiryolu ile gidilecek

Türkiye'nin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na bağlı Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, Türkiye ile Körfez ülkelerini Irak üzerinden bağlayacak bir demiryolu projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. İşte detaylar...

20.09.2022-13:24 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-16:05) Türkiye’den devrim niteliğinde hamle: Körfez ülkelerine demiryolu ile gidilecek

Türkiye’den devrim niteliğinde bir hamle geldi. Türkiye'nin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na bağlı Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, Türkiye ile Körfez ülkelerini Irak üzerinden bağlayacak bir demiryolu projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Hattın Irak üzerinden Kuveyt’e bağlanacağını söyleyen Arıoğlu, uzun mesafeden dolayı Türkiye ile Katar arasında demiryolu projesinin hayata geçirilmesinin şu anda zor olduğunu ifade etti. 

Körfez ülkelerine demiryolu ile gidilecek

Al-Sharq gazetesine önemli ifadeler veren Katar İş Konseyi Başkanı Başar Arıoğlu, Türkiye ile Irak arasında doğrudan demiryolu bağlantısı kurulmasının gündemde olduğunu, bu demiryolu hattının Kuveyt'e de bağlanacağını söyledi.

Türkiye Körfez ülkeleri

Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkiler sıkılaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkeriyle Türkiye arasındaki ilişkinin güçlenmesi adına gerekenlerin yapılacağını ifade etmişti. Körfez ülkeleriyle temasların yeniden başlamasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Erdoğan, yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi için diplomatik girişimlerin yoğunlaşacağını da ifade etti. 

Türkiye ile Katar ilişkisinden de bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk işadamlarının Katar'da hayata geçirdiği projelerin hacminin 15 milyar dolar civarında olduğunu belirtti. Erdoğan, "Katar ile birlikte diğer tüm Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal