Van'da Koronavirüs Mücadelesi! Muhtar Atına Binip Çağrıda Bulundu

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağ Mahallesi’nde muhtarlık yapan Seyithan As (62), atına binerek mahalle sakinlerine aşı çağrısında bulunuyor. Aşı çalışmalarına katkı sağlayan As, at üzerinde mahalleleri geziyor.

25.11.2021-11:31 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-14:16) Van'da Koronavirüs Mücadelesi! Muhtar Atına Binip Çağrıda Bulundu

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağ Mahallesi’nin 62 yaşındaki muhtarı Seyithan As, atı üzerine mahalleri gezerek aşı çalışmalarına katkıda bulunuyor. 

Kovid-19 aşısının önemine dikkat çekmek amacıyla at üzerinde sokak sokak gezen As, herkesi aşıya davet ettiğini söyledi. Mahalle muhtarı As, atının baş kısmına yapıştırdığı 'Lütfen Kovid-19 aşısı yaptırınız' yazılı notla sabahın erken saatlerinde yola çıkıyor. 

VAN’DA KOVİD-19 MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsün illere göre açıkladığı risk haritasında, Van’ın sarı kategoride olduğu bildirildi. Aşı takvimine göre Van’da, birinci doz aşılama oranının yüzde 82,5, ikinci doz aşılama oranının ise yüzde 70 olduğu açıklandı. Koronovirüs mücadelesinin devam ettiği bölgelerden biri olan Erciş’in Çelebibağ Mahallesi’nde 2 yıldır muhtarlık yapan Seyithan As, Kovid-19 aşısını vurdurulması için çevredekileri uyarmayı amaçlıyor.


AŞI İÇİN FARKINDALIK YARATIYOR

Kovid-19 aşısının önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak için böyle bir yönteme başvurduğunu dile getiren mahalle muhtarı As, "Amacım aşı yaptırmayan insanların aşı yaptırması için dikkat çekmek. En iyi farkındalık yaratmanın bu yöntem olduğunu düşündüğüm için böyle bir çalışma yaptım. Sabahın erken saatlerinde atıma binip mahalleyi gezerek insanları aşı yapmaya davet ettim.’ dedi.

KORONAVİRÜS ÇALIŞMALARINA KATKI SAĞLIYOR

Sadece sağlık çalışanlarının çabaları ile bu işin üstesinden gelmenin çok zor olduğunu belirten As, ‘Ben de muhtar olarak mahallemde böyle bir çalışma yaparak aşıya dikkat çekmek için katkı sunmak istedim. Mahalleli bu çalışmamın çok yararlı olduğunu söyleyerek memnuniyetlerini ilettiler. Umarım bu pandemi bir an önce biter ve biz eski günlerimize geri döneriz’ ifadelerini kullandı. 


Çelebibağ Mahallesi sakinlerinden 38 yaşındaki 4 çocuk sahibi Veysi Tugay, mahalle muhtarını at üzerinde gördüğündeki şaşkınlığını belirterek ‘Sokaklarda gezerek bizleri Kovid-19 aşısı yapmamız için çağrıda bulundu. Bu çalışmasını memnuniyetle karşıladık. Herkesin aşı yapmasını rica ediyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal