Van’da Kavgalı Aileler Barıştırıldı

Van’ın Çaldıran ilçesinde ikamet eden iki aile içinde edilen şiddetli kavgalar barıştırıldı.

02.06.2021-17:51 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-17:51) Van’da Kavgalı Aileler Barıştırıldı

Van’ın Çaldıran ilçesinde Aşağı Yanıktaş Mahallesi’nde ikamet eden Kaplan ve Gültepe aileleri içinde 2 ay önce yol yüzünden kavga yaşandı. Meydana gelen kavganın ardından içlerimde husumet başlayan iki ailenin barıştırılması sebebiyle her iki ailenin büyükleri ve ilçenin kanaat önderleri araya girdi. 

TÖRENE BİRÇOK KİŞİ KATILIM SAĞLADI 

Her iki aile mensuplarıyla yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanınca, barış töreni meydana geldi. Aşağı Yanıktaş Mahallesi’nde gerçekleşen barış törenine Vali Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, her iki ailenin mensupları katılım sağladı. 

‘İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE OLAYLAR YAŞANMAZ’ 

Gerçekleşen törene Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ile başlandı. Vali Mehmet Emin Bilmez ise törende açıklamalarda bulunarak, ‘Bu tür husumetlerin büyümeden barışla sonuçlanması herkes için hayırlı olur. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı. Tören, AK Parti Van milletvekilleri Gülaçar, Arvas ve Kartal ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan ve kanaat önderlerinin konuşmalarını yapmasının sonrası aile üyelerine söz verdirerek barışmasıyla sona erdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal